Heroint csempészett az olasz-koreai hírhedt bírója

Vágólapra másolva!
2010.09.22. 00:39
null
Byron Moreno itt még a pályán intézkedett, most vele szemben intézkedtek... (Fotó: Action Images – archív)
Az AP hírügynökség jelentése szerint New Yorkban heroincsempészésért letartóztatták Byron Morenót, az egykori FIFA-játékvezetőt.

Az ecuadori bíró – aki a 2002-es labdarúgó-világbajnokságon szerzett nemzetközi hírhedtséget a Dél-Korea–Olaszország nyolcaddöntő sajátos felfogású vezetése miatt – a testére ragasztott tasakokban próbálta becsempészni a kábítószert.

Moreno előzetes fogságban várja a sorsát, hétfői meghallgatásán ügye bírája nem engedélyezte óvadék letételét.

Hírügynökségi jelentések szerint Moreno hat kilogramm heroinnal érkezett a Kennedy repülőtérre Ecuadorból, ahol elkapták. Egy rutinvizsgálat során Moreno „láthatóan ideges" lett, a motozásnál pedig a biztonsági emberek kemény csomagokat tapintottak ki a hasán, illetve a lábain. Az egykori bírónál tíz csomag heroint találtak.

Az ecuadori ex-játékvezető minimum tíz évet kaphat a csempészésért – ez a heroin behozataláért kiszabható legkisebb büntetés, a hatalmas pénzbírság mellett.

BUFFON: SZERINTEM MORENÓNÁL 2002-BEN IS HEROIN VOLT
„Szerintem Morenónál kétezer-kettőben is heroin volt, csak akkor nem a gatyájában, hanem a vérében. A viccet félretéve, ha egy sportban dolgozó ember drogügybe keveredik, az a gödör legalja. Ez azt jelenti, hogy a sport elveszíti a valódi értelmét, amelynek a lényege, hogy megmentse a gyerekeket számos veszélytől, mint például a drogok" – reagált a bíróval kapcsolatos hírekre Buffon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik