Nemzetisport.hu 2010.09.22 00:39 Frissítve: 2015.02.02 01:59

Heroint csempészett az olasz-koreai hírhedt bírója

Az AP hírügynökség jelentése szerint New Yorkban heroincsempészésért letartóztatták Byron Morenót, az egykori FIFA-játékvezetőt.

Byron Moreno itt még a pályán intézkedett, most vele szemben intézkedtek... (Fotó: Action Images – archív)

Az ecuadori bíró – aki a 2002-es labdarúgó-világbajnokságon szerzett nemzetközi hírhedtséget a Dél-Korea–Olaszország nyolcaddöntő sajátos felfogású vezetése miatt – a testére ragasztott tasakokban próbálta becsempészni a kábítószert.

Moreno előzetes fogságban várja a sorsát, hétfői meghallgatásán ügye bírája nem engedélyezte óvadék letételét.

Hírügynökségi jelentések szerint Moreno hat kilogramm heroinnal érkezett a Kennedy repülőtérre Ecuadorból, ahol elkapták. Egy rutinvizsgálat során Moreno „láthatóan ideges" lett, a motozásnál pedig a biztonsági emberek kemény csomagokat tapintottak ki a hasán, illetve a lábain. Az egykori bírónál tíz csomag heroint találtak.

Az ecuadori ex-játékvezető minimum tíz évet kaphat a csempészésért – ez a heroin behozataláért kiszabható legkisebb büntetés, a hatalmas pénzbírság mellett.

BUFFON: SZERINTEM MORENÓNÁL 2002-BEN IS HEROIN VOLT
„Szerintem Morenónál kétezer-kettőben is heroin volt, csak akkor nem a gatyájában, hanem a vérében. A viccet félretéve, ha egy sportban dolgozó ember drogügybe keveredik, az a gödör legalja. Ez azt jelenti, hogy a sport elveszíti a valódi értelmét, amelynek a lényege, hogy megmentse a gyerekeket számos veszélytől, mint például a drogok" – reagált a bíróval kapcsolatos hírekre Buffon.

 

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.