Gyász: tragédia Belgiumban – a kapus tizenegyest védett, majd összeesett és elhunyt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.12. 09:54
null
Arne Espeel (Fotó: archysport.com)
A Winkel Sport második számú labdarúgócsapata az SK Westrozebeke ellen lépett pályára Belgiumban alsóbb osztályú mérkőzésen. A második félidő elején elképzelhetetlen tragédia történt: a vendégek tizenegyeshez jutottak, amelyet a Sint-Eloois-Winkel kapusa, Arne Espeel kivédett, azonban ezt követően összeesett és elhunyt. 


„A labda még játékban volt. A kapusunk a lehető leggyorsabban felállt a védése után, de aztán egyből összeesett. Borzalmas volt látni” – nyilatkozta a csapat asszisztensedzője, Stefaan Dewerchin.

A mérkőzést azonnal megállították. A mentők fél órán keresztül próbálták újraéleszteni a 25 éves kapust, akit ezt követően kórházba szállítottak, de már nem lehetett rajta segíteni. Egyelőre nincsenek arról információk, mi okozta Arne Espeel halálát.

„A tragédia után a játékosok együtt mentek be az öltözőbe. Amikor jött a szomorú hír, az nagyon nehéz pillanat volt. Szerintem néhány játékos még nem tudja felfogni, mi is történt pontosan” – tette hozzá Dewerchin.

A belga vrt.be arról számolt be, hogy a Winkel Sport B-csapata nagyrészt helyi fiatalokból állt – ez igazi baráti társaság, így még nehezebb a játékosoknak feldolgozni a tragédiát. A kapus előtt tisztelegve a klub tagjai hétfőn végigjárják Sint-Eloois-Winkel utcáit.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik