FIFA: Gianni Infantino titkos találkozókon vett részt

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 17:08
null
A FIFA elnöke titkos találkozókon vett részt Michael Lauber svájci államügyésszel és Rinaldo Arnold főügyésszel (Fotó: AFP)
Stefan Keller svájci különleges ügyész büntetőeljárást indított a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino ellen, aki állítólag titkos találkozókon vett részt Michael Lauber svájci államügyésszel és Rinaldo Arnold főügyésszel. Keir Radnedge brit újságíró saját, hivatalos oldalán írt az ügyről bővebben.

 

Akeirradnedge.combejegyzése alapján Lauber neve korábban már több kétes eset kapcsán felvetődött, a Joseph Blatter és Michael Platini elleni büntetőeljárás során is vizsgálódtak utána a hatóságok.

A svájci államügyész ezek után azért került a kritikák középpontjába, mert a túlságosan lassú ügymenet következtében – elévülés miatt – leállt az ügyészség vizsgálata több német funkcionárius ellen, aki a 2006-os világbajnokság előtt gyanús kifizetéseket kezdeményezett. A jelenlegi eljárás kötelezettségszegést, bűnpártolást és hivatali titok megsértését állapította meg amiatt, hogy Lauber 2016-ban és 2017-ben titokban találkozott Infantinóval.

„Dr. Stefan Keller a Michael Lauber államügyész, Gianni Infantino FIFA-elnök és Rinaldo Arnold főügyész közötti találkozók kapcsán bűncselekményre utaló jeleket talált”– állt az ügyészség hivatalos közleményében.

Michael Lauber a múlt héten felajánlotta lemondását, miután a bíróság megállapította, hogy eltitkolta az Infantinóval való találkozóit, és hazudott feletteseinek, mialatt korrupciógyanú miatt vizsgálat folyt ellene. A FIFA elnöke minden vádat tagad (abszurdnak nevezte a helyzetet), és a kezdetektől fogva együttműködik a hatóságokkal.

„Hadd tegyem egyértelművé: a szövetségi ügyészekkel való találkozók hozzájárulnak az ügyek teljes tisztázásához. Abban az időszakban több mint húsz ügy volt folyamatban a FIFA volt tagjai ellen”– tette hozzá Gianni Infantino.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik