FFT/B. Z. 2021.03.04 12:32 Frissítve: 2021.03.04 13:23

FFT: „Van Basten az esélyt sem adta meg nekem” – Seedorf

Clarence Seedorf válaszolt a FourFourTwo magazin olvasóinak kérdéseire. Melyik BL-győzelmének örül a legjobban a négy közül? Miért rakta ki Van Basten a holland válogatottból? Mi a jobb: egy Milan-rangadó vagy az El Clásico?

 

Ízelítő a nagyinterjúból:

Szeretettel gondolsz a Real Madridra? Milyen a La Liga a Serie A-val összehasonlítva?
Sammy Pendo, e-mail
Nagyon kellemes emlékeim vannak a Realról, ahol három csodálatos évet töltöttem el. Még mindig kölcsönös a vonzódás Madrid, Spanyolország és köztem. Különbség a Serie A és a La Liga között? Ha össze kellene foglalnom, azt mondhatnám, hogy Spanyolországban többet számít a szép játék és a labdabirtoklás, mint az eredmény.

Ha csak egyet választhatnál, mi lenne az: egy milánói rangadó vagy az El Clásico?
Christian Brown, Facebook
Nem tudnék választani. Láttam a Chelsea–Arsenalt a Stamford Bridge-en az előző idényben, de az semmi sem volt a Milan–Interhez vagy a Real–Barcához képest. Ezek a meccsek más világot képviselnek. A Bilbao elleni találkozókban is sok erő volt, de nem voltak olyanok, mint a Barcelona elleniek. És az Inter–Juventust is meg kell említenem. A légkör, ami a tömegből áramlik ezeken a mérkőzéseken, nem hasonlítható semmihez, és a pályán is hatással van rád. Ez tényleg így van.

Ki volt a legjobb, aki ellen valaha is játszottál?

Keith Donaldson, Kirkcaldy
Ronaldo. Ő egy másik bolygóról érkezett közénk. Láttam őt Hollandiában, amikor még nem voltak fizikai problémái, és „fénysebességgel” futott. Utána többször találkoztam vele akkor, amikor már a teste nem sok örömet okozott neki. De még akkor is tízszer gyorsabban fogta fel, mi történik a pályán, mint mások. Sajnos a modern futballban, ha testi problémákkal küzdesz, még a kivételes tehetség sem elég.

Mi történt egészen pontosan, ami miatt Marco van Basten kitett a nemzeti együttesből, akkor, amikor remek formában voltál? Nem úgy tekintesz a válogatottságodra, mint egy nagy, kihagyott lehetőségre?
Payton Noster, e-mail
Ez a kérdés nem egészen pontos, mert Van Basten első kapitányi meccsétől kezdve kihagyott engem a keretből. Csak két és fél év elteltével hívott meg, amikor már elszalasztottam a 2006-os világbajnokságot. Tehát azt mondani, hogy valamivel kiábrándítottam, nem helyes: soha nem is volt esélyem arra, hogy bizonyítsak neki. Ugyanez a helyzet Bert van Marwijkkel is, annak ellenére, hogy Mark van Bommellel együtt közöltük, hogy Van Basten távozása után szívesen játszunk a csapatban. Van Bommelt meghívták, én még csak egy telefonhívást sem kaptam.

A Clarence Seedorffal készült teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

2021.04.11 23:36:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Tagadhatatlan, hogy az amerikai ligák működési modelljében van valami megnyerő, ami kielégíti a szurkolók igazságosság és egyenlőség utáni vágyát. Kérdés, hogy a labdarúgásban, az esetlegesen bevezetendő szupersorozatban ez működhetne-e ugyanígy.

2021.04.11 12:23:30

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Holman Dávid góljával vezetett először a Slovan, a DAC kétszer is egyenlíteni tudott.

2021.04.11 14:34:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Csak döntetlent játszott az Eszék Kaproncán, Gyurcsót nem nevezték, Kleinheisler nagyszerű gólt szerzett.

2021.04.10 18:03:34

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Elhozott egy pontot a TSC a tabella harmadik helyén álló Csukaricski otthonából, és még gólt sem kellett lőnie ehhez.

2021.04.10 17:35:38

Minden más foci B. M., H. Á.

A Sepsi OSK a listavezető FCSB ellen az első félidőben hátrányba került, a másodikban kiegyenlített, megint iksz lett a vége.