FFT: tíz kútba esett átigazolás a futballban

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 16:51
Kórház, szabadság, bürokrácia és sok más az átigazolások útjában. A FourFourTwo összeszedett tíz döbbenetes esetet.

Ízelítő a gyűjteményből:

Michael Laudrup a Liverpoolba, 1983
„Úgy jöttünk el az Anfieldről, hogy megszületett a megállapodás” – mondja a dán legenda, aki 19 éves csodagyerekként hároméves szerződésben állapodott meg az aktuális angol bajnokkal. „Később azt mondták, hogy kössük meg ugyanazt a megállapodást, de négy évre, mivel még fejlődnöm kell. Csalódott voltam, így úgy döntöttem, hogy nem megyek.” A dán végül a Juventusba igazolt, de szerepelt az FC Barcelonában és a Real Madridban is.

Raúl a Spursbe, 2008
A Real Madrid örökös gólkirálya akár a White Hart Lane-en is fogadhatta volna egykori csapatát, ha nem rúgják ki Juande Ramost. „Volt egy ebédem az ügynökömmel és Ramosszal, hogy meséljen nekünk a Tottenhamről” – mondja a csatár. Miután elkészült a szerződés, megérkezett Harry Redknapp, és Ramos Madridban tartotta Raúlt.

Paul Gascoigne a Man. Unitedbe, 1988
Alex Ferguson akkor beszélt Gazzával, mielőtt szabadságra ment volna 1988 nyarán. „Ezt mondta: »Menjen, érezze jól magát, Mr. Ferguson, a Unitedbe fogok igazolni.« Így utaztam el szabadságra, majd az elnök telefonált, hogy Gascoigne a Tottenhambe szerződött. Vettek egy házat az anyjának és az apjának északkeleten, ez változtatta meg a dolgot.”

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik