FFT 2020.09.18 08:15 Frissítve: 2020.10.16 07:28

FFT: megjelent a FourFourTwo új lapszáma – ismét nyomtatva!

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 127., avagy 2020 októberi száma!

 

A tartalomból

• A címlapsztori a Liverpoolé, amely 1990 után lett idén újra angol bajnok egy német edző, Jürgen Klopp irányításával. S ha megvédené a címét, utolérné a Manchester Unitedet a bajnoki címek számában! Ebben idén nemcsak a Manchester City lehet az ellenlábasa, hanem a Chelsea is, amely hosszú idő után újra alaposan kiköltekezett: szerződtette mások mellett Timo Wernert, Hakim Zijest vagy Kai Havertzet is. Egyértelmű: a csúcsra tör!

• A Leeds United – egyelőre legalábbis – nem a bajnoki cím reményében száll harcba, hanem annak örül, hogy 16 keserű év után visszajutott a Premier League-be. Egy legendás csapat, amelyet „Az Őrült”, Marcelo Bielsa irányít. Mi lesz ebből…?

• Magyarországon a Budafok 74 év után jutott vissza az első osztályba. Az ausztráliai mentőöv után tudatos építkezés zajlik Budafokon, ahol a városrész együtt lélegzik imádott futballcsapatával.

• Az olvasók kérdéseire ezúttal a holland sztáredző, Louis van Gaal válaszol nagyinterjú keretében. „Mérges voltam, hogy a Unitednál nem kaptam meg azt a három évet, amit ígértek” – mondja a BL-győztes, vb-bronzérmes szakember.

• Döglött akták rovatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézzük, hogyan hisztizett Moldova György, amiért nem ő írhatta meg itthon az első Puskás-könyvet.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: mostani, kitárulkozó közösségimédia-világunkban nem bonyolult megtudni egymásról különböző információkat. Évtizedekkel ezelőtt azonban barátokat, rokonokat kellett kompromittálni ahhoz, hogy a hírszerzés minél többet tudjon meg az emberek magánéletéről. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának dokumentumai betekintést engednek abba a titkos hálózatba, amelyen keresztül a politikai rendőrség a futballisták mindennapjait figyelte meg.

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait.

Népszerű cikkek

2020.10.30 23:51:28

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Szabó Zoltán együttese ezúttal kétgólos vereséget szenvedett Belgrádban.

2020.10.31 14:35:25

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Többen is hiányoztak koronavírus miatt az eszékiektől, de az történt a mérkőzésen, amit Bjelica megjósolt.

2020.10.31 11:05:20

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Négy győzelem után vereséget szenvedett a sepsiszentgyörgyi csapat az Academica Clinceni otthonában.

2020.10.27 17:57:12

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Azt csinált a labdával és a védőkkel, amit akart, miközben csalt a pályán és a pályán kívül is.