FFT: megjelent a FourFourTwo magazin júniusi száma!

Vágólapra másolva!
2021.05.14. 11:04
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 135., avagy 2021. júniusi száma!

A tartalomból A tartalomból

A lapszám fókuszában természetesen a közelgő Európa-bajnokság áll. Kezdésnek az FFT tizenkét szempont alapján értékelte 1-től 10-ig az eddigi 15 tornát, hogy megtalálja a tökéletes Eb-t!

Összesen 38 európai csapat vett részt valaha a kontinens legnagyobb nemzetközi versenyén. Az FFT megvizsgálta az adatokat, és kiszámította győzelmek arányát. A végeredmény nem éppen az, amit vártál...

Didier Deschamps a francia válogatott csapatkapitányaként lett világbajnok 1998-ban, majd két évvel később megnyerte az Európa-bajnokságot is. Most, hogy edzőként 2018-ban ismét világbajnokká tette a franciákat, az idén nyáron történelmet írhat, és befejezheti, amit elkezdett...

Anglia is a favoritok között van. A FourFourTwo megkérdezte, a sokra hivatott angol válogatott tagjai közül mit remél a tornától Raheem Sterling és Dominic Calvert-Lewin, míg Harry Winter, a Times szakírója azt is tudja, Anglia miért szenved mindig annyira az Eb-ken...

Izland ezúttal, köszönhetően a magyarok győzelmének, nem tesz csodát az Eb-n, mint öt éve. Heimir Hallgrímsson 2016-ban még mindig fogorvosként praktizált, miközben az izlandi válogatott társedzőjeként életbe léptette a hadműveletet, amivel képesek voltak felülkerekedni az angolokon.

A Kérdezd meg pacekba! rovatban ezúttal Fabio Capello válaszolt az olvasók kérdéseire. „Van az angol válogatottban valami félelem, ami blokkolja a nagy pillanatokban. Remélem, most nem így lesz” – mondta a korábban az angol válogatottat is irányító olasz szakember.

Miután első évében remekül játszott a Liverpoolban, Diogo Jota készen áll, hogy az idén nyáron már a portugál válogatottban méresse meg magát. Kérdésünkre elárulja, hogy eredetileg vonakodott Angliába igazolni.

Folytatódik Kiss László nosztalgikus sorozata! A hetvenes–nyolcvanas évek kiváló csatára, a fénykorában a Vasasban játszó és az angyalföldiekhez máig erősen kötődő, de az MTK-ban vagy a francia Montpellier-ben is szereplő, 33-szoros válogatott labdarúgó a járvány első hulláma idején, tavaly júniusban kezdett visszaemlékezéseket írni a Facebookon ismerősei szórakoztatására. Az eseménydús futballpályafutásra visszatekintő, azóta is minden hétvégén jelentkező, stílusos és szellemes sorozatnak már rajongótábora van, és íme, szíves hozzájárulásával írásban is közreadjuk. Harmadikként újabb tíz bejegyzést.

A Döglött akták rovatban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal Varga Zoltán és a Hertha BSC botrányát idézzük fel a hetvenes évekből.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: nem csupán a szocialista rendszer vezetői vívtak kétfrontos harcot, hanem a labdarúgók is a külföldi mérkőzéseik során. Először az ellenfél csapatát, másodszor a vámparancsnokokat kellett legyőzniük. Egy ilyen úton legalább annyit foglalkoztak a pénzzel, mint a sikerre vezető taktikával, amit megőriztek az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára dokumentumai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik