B. L. 2020.08.09 20:58 Frissítve: 2020.08.09 21:03

FFT: Jobb formában vagyok, mint öt éve – Hulk

A brazil Kínában, a Sanghaj SIPG-ben szerepel, ahol testközelből látta, ahogy a koronavírus megbénítja az életet.

Hulk jobb formában van, mint öt évvel ezelőtt (Fotó: AFP)

 

Részletek a FourFourTwo magazin interjújából:

– Négy éve játszol Kínában. Mik az eddigi tapasztalataid?
– Érdekes ez a világ. Tizennyolc évesen költöztem el Brazíliából, három és fél esztendőt éltem Japánban, négyet Portugáliában, négyet Oroszországban, és most negyedik éve vagyok Kínában. Nagyon különböző helyeken laktam, de mindenhol jó élmények vártak. Sosem esett nehezemre az alkalmazkodás. Kína egyáltalán nem hasonlít Brazíliára, de nagyszerű dolgokat tanulhattam. Szerencsés vagyok, hogy olyan remek városba kerültem, mint Sanghaj, ráadásul a kaja is fantasztikus.

– Kínai Szuperligát nyertél 2018-ban. Mit jelentett számodra e diadal?
– Természetesen nagyszerű volt, mégsem az volt a legjobb Kínában töltött idényem. Az előzőben, bár a bajnoki címről lecsúsztunk, jó számokat hoztam. A következő évadban sikerült megszereznünk a győzelmet az erősebb csapatszellem következtében. Végre sikerült megtörnünk a Kuangcsou Evergrande hét idényen át tartó egyeduralmát.

– Korábban Sven-Göran Eriksson és André Villas-Boas is vezetőedzője volt a csapatnak. Milyen volt velük a munka?
– Eriksson úriember, nagyon udvarias és végtelenül profi. Miután elfogadtam a Sanghaj ajánlatát, utánajártam, mit kell tudni róla. Mindenki pozitívan vélekedett róla. A klub később Villas-Boast nevezte ki az utódjául, aki már volt az edzőm a Portóban és a Zenitben. Persze mindenki kíváncsi volt, hogy mit gondolok róla. Győztes alkat, aki fejlődésre ösztönzi a játékosait. Szép idők voltak.

– Hívott Villas-Boas, hogy csatlakozz az általa vezetett Marseille-hez?
– Tartjuk a kapcsolatot, olykor beszélünk, de ez más helyzet. Év végéig van szerződésem a jelenlegi csapatomnál, így nem beszéltünk ilyenekről.

– Hallani, hogy az év végén visszatérhetsz Brazíliába. Valóban lehetséges forgatókönyv, hogy újra szeretett klubodban, a Palmeirasban látunk?
– Az igazság az, hogy nem tudom, mit hoz a jövő. Harminchárom éves vagyok, odafigyelek az erőnlétemre, és jobb formában vagyok, mint öt éve. Egy napon szeretnék visszatérni Brazíliába, mivel túlságosan fiatal voltam, amikor eljöttem. De nem felejtem el, hogy még él a szerződésem a jelenlegi klubommal, és nem dőlt el, hogy hosszabbítok-e. Érdeklődtek angol, brazil és európai csapatok is utánam, de jelenleg nagyon boldog vagyok itt, Sanghajban.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2021.03.01 23:39:32

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tévedésre joga senkinek sincs, mutassanak nekem egyetlenegy olyan jogszabályt, amely rögzít ilyesmit! Ha létezne, az olyan kivételezés lenne, amilyet nem követelhet magának ember nyilvánosan – a sportban, a futballban különösen nem.

2021.03.01 06:37:49

Minden más foci BOBORY BALÁZS

„Szezononként legalább három-négy itt nevelkedő srác lesz első osztályú játékos. Ez jó arány.”

2021.02.28 10:38:29

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Megtört a szentgyörgyiek hat mérkőzés óta tartó döntetlensorozata, kettő egyre nyertek Vasvariék.

2021.02.28 08:30:15

Minden más foci Sz. M./D. Á.

Gazdagok és szépek, sok esetben pedig a partnereiket is túlszárnyalják, ha üzletről van szó.

2021.02.27 09:02:07

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Igaz, most a TSC sem volt eredményes, így egy ponttal térhet haza a Metalactól, a következő ellenfél a Crvena zvezda.