FFT: Jobb formában vagyok, mint öt éve – Hulk

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 20:58
null
Hulk jobb formában van, mint öt évvel ezelőtt (Fotó: AFP)
A brazil Kínában, a Sanghaj SIPG-ben szerepel, ahol testközelből látta, ahogy a koronavírus megbénítja az életet.

 

Részletek a FourFourTwo magazin interjújából:

– Négy éve játszol Kínában. Mik az eddigi tapasztalataid?
– Érdekes ez avilág. Tizennyolc évesen költöztem el Brazíliából, három és fél esztendőt éltem Japánban, négyet Portugáliában, négyet Oroszországban, és most negyedik éve vagyok Kínában. Nagyon különböző helyeken laktam, de mindenhol jó élmények vártak. Sosem esett nehezemre az alkalmazkodás. Kína egyáltalán nem hasonlít Brazíliára, de nagyszerű dolgokat tanulhattam. Szerencsés vagyok, hogy olyan remek városba kerültem, mint Sanghaj, ráadásul akaja is fantasztikus.

– Kínai Szuperligát nyertél 2018-ban. Mit jelentett számodra e diadal?
– Természetesen nagyszerű volt, mégsem az volt alegjobb Kínában töltött idényem. Azelőzőben, bár abajnoki címről lecsúsztunk, jó számokat hoztam. Akövetkező évadban sikerült megszereznünk agyőzelmet az erősebb csapatszellem következtében. Végre sikerült megtörnünk aKuangcsou Evergrande hét idényen át tartó egyeduralmát.

– Korábban Sven-Göran Eriksson és André Villas-Boas is vezetőedzője volt acsapatnak. Milyen volt velük amunka?
– Eriksson úriember, nagyon udvarias és végtelenül profi. Miután elfogadtam aSanghaj ajánlatát, utánajártam, mit kell tudni róla. Mindenki pozitívan vélekedett róla. Aklub később Villas-Boast nevezte ki az utódjául, aki már volt az edzőm aPortóban és aZenitben. Persze mindenki kíváncsi volt, hogy mit gondolok róla. Győztes alkat, aki fejlődésre ösztönzi ajátékosait. Szép idők voltak.

– Hívott Villas-Boas, hogy csatlakozz az általa vezetett Marseille-hez?
– Tartjuk akapcsolatot, olykor beszélünk, de ez más helyzet. Év végéig van szerződésem ajelenlegi csapatomnál, így nem beszéltünk ilyenekről.

– Hallani, hogy az év végén visszatérhetsz Brazíliába. Valóban lehetséges forgatókönyv, hogy újra szeretett klubodban, aPalmeirasban látunk?
– Az igazság az, hogy nem tudom, mit hoz ajövő. Harminchárom éves vagyok, odafigyelek az erőnlétemre, és jobb formában vagyok, mint öt éve. Egy napon szeretnék visszatérni Brazíliába, mivel túlságosan fiatal voltam, amikor eljöttem. De nem felejtem el, hogy még él aszerződésem ajelenlegi klubommal, és nem dőlt el, hogy hosszabbítok-e. Érdeklődtek angol, brazil és európai csapatok is utánam, de jelenleg nagyon boldog vagyok itt, Sanghajban.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik