V. SZ. 2022.01.19 15:38 Frissítve: 2022.01.19 15:53

FFT: Erős, mint a dinamit – nálunk Dánia lett az Év csapata

Dánia szereplése az Európa-bajnokságon Christian Eriksen drámájával indult, aztán a csapat magához tért, és egészen az elődöntőig jutott. Íme, a történet, hogyan forrt egységbe egy válogatott és egy egész nemzet.

(Fotó: FFT)
Hans Christian Andersen minden egyes meséjében a főhős valamilyen nehézségen megy át, hogy végül sikerrel járjon. A dán válogatott azonban nem ilyen mesés kilátásokkal indult el a tavaly nyári Európa-bajnokságon, csak a brutális valóság jutott neki, amelyet látszólag nagyon nehéz volt elviselni. Amikor Christian Eriksen összeesett a B-csoport első meccsén, milliók imádkoztak érte, ahogyan összetört csapatának tagjai is a pálya gyepén térdelve.
Ezzel azonban elkezdődött valami egészen hihetetlen. Dánia 2021-ben nemcsak egyszerűen domináns csapattá vált, amelyik valóra tudta váltani álmait, hanem egy egész nemzet állt mögé, ahogy korábban soha. Ez nem Andersen valamelyik története, sokkal jobb annál.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
2022.05.23 21:35:49

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Tanulság persze nincs, az nem számít annak, hogy egy-egy korszak divatos szenvedélye a sportban is utat tör magának. Kampányok ide, kampányok oda. Amelyekkel az a bajom, hogy mindig valami ellen teszik le a voksukat és nem a pozitív megoldás mellett. A dohányzástól már úgy-ahogy sikerült elriasztani az embereket, de ha a célért igénybe vett pénzt és energiát arra fordították volna, hogy a sport mellett szóljanak hasonló intenzitással, kevésbé lenne álszent az akció.

2022.05.22 18:21:09

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

Lemarad az európai kupaporondról a bácskai együttes amiatt, hogy nem nyert.

2022.05.21 23:14:43

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A köztársasági elnök számára a magyar az magyar.

2022.05.21 09:42:08

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Győzelemmel ünnepelte Skrtel visszavonulását a Spartak, a szerdahelyieknek harcolniuk kell még az Európa-konferencialigáért.