FFT: A gólörömet Joeytól másoltam a Jóbarátokból – Gudjohnsen

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 14:56
null
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában Eidur Gudjohnsen válaszolt az olvasók kérdéseire (Fotó: AFP)
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában Eidur Gudjohnsen válaszolt az olvasók kérdéseire. Miben más Pep és José? Miért működött ilyen jól a kapcsolata Hasselbainkkel? Játszik még egy csapatban a gyerekével? Vásárolt az Iceland szupermarketben?! Ezekre a kérdésekre is válaszolt az izlandi futball legendája.

 

Ízelítő a nagyinterjúból:

– Milyen volt csereként beállni az apád helyett az izlandi válogatottba? Sejtetted volna, hogy még vetélkedőben is szerepel majd ez a kérdés?
Darren Finkle, Facebook
– Még belegondolni is hihetetlen, hogy apámmal voltam egy csapatban. Nagy pillanat volt, és amikor cseréltünk, adott egy puszit. Még nálam is idegesebb volt. Van, aki azt mondja: a szövetség akkori elnöke, Eggert Magnússon nem engedte, hogy együtt játsszunk, de ez így nem igaz. Hat héttel később ismét odahaza lépett pályára a válogatott, és szerette volna, ha mindketten kezdünk. A két mérkőzés között azonban megsérültem. Ezt követően apám még két évet futballozott. Néhány esztendeig lehettünk volna együtt is a pályán.

– Mi a titka a Chelsea-nél alkalmazott „nyitott tenyeres” gólörömednek?
Sam Thompson, Twitter

– (Nevet.) Szerintem a Jóbarátok tévésorozatból származik. Nagyon sokat néztem. Az egyik részben Joey Chandler összes alsóneműjét viselve jelent meg, mondott valami vicceset, és tett egy olyan mozdulatot, amire azt mondtam: ez laza, és lemásoltam.

– 2003–2004-et írunk, a Chelsea épp most jut be a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé. Versenytársai a Monaco, a Deportivo La Coruna és a Porto. Elhiszed, hogy megszerezhetitek a trófeát? Milyen érzés volt végül a Monacóval szemben alulmaradni?

Darren Finkle, Facebook
– A döntőbe kellett volna jutnunk. Monacóban rontottuk el, méghozzá a taktikánk miatt. Nem jól gondolkodtunk. Emberelőnyben is csak egy-egyes döntetlenre futotta. A cserékre nagyon nagy szerep hárult a mérkőzésen. Nem lett volna szabad alulmaradnunk; a Stamford Bridge-en három-egyre kaptunk ki, ez azért túl sok.

– Amikor Angliában éltél, gyakran vásároltál az Iceland szupermarketben? Izlandon is annyira népszerű a csirkés lasagne, mint Angliában?
Jenny, e-mail
– (Nevet.) Természetesen! Akárhányszor csak honvágyam támadt, elugrottam az Icelandbe! Valójában nem. Csak egyszer jártam ott, de akkor sem vettem semmit.

– Nem volt túlzottan nagy nyomás rajtad amiatt, hogy a rendkívül népszerű és nagy tiszteletnek örvendő Henrik Larssont kellett váltanod a Barcelonánál?
Tomas Hedberg, via Facebook
– Nem érzékeltem akkoriban, hogy azt várják tőlem: helyettesítsek valakit. Aztán rájöttem, hogy mindketten északi országból származunk, ugyanaz a mezünk száma, úgyhogy ha beállok, és bevágom a győztes gólt, az a Barcelona szurkolóinak pontosan ugyanolyan, mintha Larsson lőtte volna. Így emlékeztek ott rá, és ha megfeszültem, se tudtam megúszni az összehasonlítgatást. Hatalmas játékos volt. Még ma sem érzem ezt nyomásnak, de az, hogy a Barcelonába kerültem, éppen elég nagy nyomást jelentett. Már a Chelsea-nél is magas szinten edzettünk, de itt még egy picivel feljebb tették a lécet. Minden egyes apró mozdulatot a legnagyobb részletességgel dolgoztunk ki.

Az Eidur Gudjohnsennel készült terjedelmes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik