N-P. T.
2022.12.06 20:24 Frissítve: 2022.12.06 22:26

Fejlesztés: gyermekmosolyokban a Buzánszky-hagyaték

A Fóti Boglárka és Bölcsőde Bölcsőde utcai Tagóvodájában is járt december 6-án a Mikulás, és igen bőkezűnek bizonyult: itt avatta fel ugyanis az Aranycsapat jobbhátvédje, Buzánszky Jenő által alapított Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány az 500. Ovi-Sport pályát a névadó fia, az alapítói jogokat gyakorló ifj. Buzánszky Jenő jelenlétében.

Már birtokukba is vették a pályát a fóti óvodások (Fotók: Árvai Károly)

 

„Tíz év alatt a magyarországi óvodák több mint tíz százalékában épült ilyen pálya, harmincegy pedig a határon túl valósult meg. Közel ötvenötezer gyermek vehet így részt a programban, és már négyezer pedagógus alkalmazhatja a képzés során megszerzett tudást” – emelte ki az ünnepségen mondott beszédében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Fót polgármestere, Vass György elmondta: városukban ez már a negyedik Ovi-Sport pálya, amit Tuzson Bence kormányzati államtitkár, a körzet képviselője azzal egészített ki, hogy a választókerületükben pedig már a 17., már csak két településre nem jutott el a program.

Az átadón még a felnőtteké volt a főszerep

Lapunk főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllősi György szerint e fantasztikus program lényege, hogy oda viszi a pályákat, ahol a gyerekek idejük legnagyobb részét töltik.

Az alapítvány kurátora, Molnár Andrea hozzátette: a pályákon látott gyerekmosolyokban ölt testet a Buzánszky-hagyaték.

A mosolyok pedig azonnal meg is jelentek, amint birtokba vették az óvodások új pályájukat, melyen a labdarúgás mellett már a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz és a tollaslabda is űzhető.

2023.02.06 13:12:26

Minden más foci nemzetisport.hu

Ryan Reynolds és Robert McElhenney színre lépésével új időszámítás kezdődött a Wrexham AFC-nél.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.