Kosárlabda: fantasztikus hangulat az oroszlányi Ovi-Kosár Kupán

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.11.29. 16:34
null
A kicsik játékos formában ismerkedhettek meg a kosárlabdával
Oroszlányban, a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban Ovi-Kosár Kupát rendeztek, amelyen a kicsik játékos formában ismerkedhettek meg a kosárlabdával.

 

A hatállomásos sorozat második helyszíne volt szerda reggel Oroszlány. A nagyszabású Ovi-Kosár Kupán 80 gyermek vett részt. A programot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével közösen hirdette meg az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány. A szervezet elnöke, dr. Molnár Andrea elmondta, hogy Oroszlányban könnyű dolguk volt, mivel az Oroszlányi Sport Egyletnek (MVM-OSE Lions) köszönhetően az Ovi-Kosárnak helyben már nagy hagyománya van, ezt tudták most együttes erővel egy magasabb szintre emelni! Cél, hogy minél több óvodáskorú gyermek ismerkedjen meg a sportággal.

A Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban rendezett bemutatón közös bemelegítés és ügyességi feladatok várták a kicsiket, és találkozhattak az MVM-OSE Lions idősebb játékosaival is.

Nagy élmény volt az Ovi-Kosár Kupa
Nagy élmény volt az Ovi-Kosár Kupa

 

„A csarnok nem csak az oroszlányi, hanem a bokodi ovisoknak is elérhető távolságban van, ezáltal a kisebb településeket is be tudjuk vonni a programba – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére az esemény szervezésében is részt vevő Oroszlányi Sport Egylet elnöke, Beck Ferenc. – Az Alapítványtól kiváló volt ez a kezdeményezés és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének hála, most már az ovisok is részt tudnak venni a Szövetség versenyrendszerében. Így a már több, mint 10 éve működő programunk a jövőben még szervezettebb keretek között tud folytatódni. A Kupát tavasszal biztosan megismételjük és reméljük, hogy hosszú éveken keresztül működni fog. A nyolcvan gyermeket a helyi óvodapedagógusok hozták el, hogy megismerkedhessenek a kosaras légkörrel. Az U11-es csapatunk játékosai foglalkoztak a kicsikkel mind a 10 játékállomáson. Jó volt látni, ahogyan segítették az óvodásokat. Az ovisok szülei is kilátogattak a sportcentrumba, drukkoltak, nagy élmény volt számukra is! A hangulat annyira jó volt, hogy a sportolás után a zenére még táncoltak is a gyerekek a rendezvény kabalaoroszlánjával, Arival. Reméljük sikerült nekik akkora élményt nyújtani, hogy a heti rendszeres foglalkozásunkra azok is eljönnek, akik még csak most próbálták ki először a kosárlabdát. Ezeket a heti foglalkozásokat nagyon magas szinten vezeti Gurszky Géza és Gurszky Gézáné Ildikó, nagyon szeretik őket a gyerekek. Szerintük jövő héttől már emelkedett létszámmal kell számolni a rendezvénynek köszönhetően.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik