Eurofutball: triplázott a Slavia Praha; újonc Lengyel Kupa-győztes

Vágólapra másolva!
2021.05.02. 21:51
A Slavia Praha sorozatban harmadszor nyerte meg a cseh bajnokságot, míg Lengyelországban a Raków Czestochowa fennállása során első alkalommal hódította el a Lengyel Kupát.

CSEHORSZÁGCSEHORSZÁG

Sorozatban harmadszor nyerte meg a Slavia Praha a cseh labdarúgó-bajnokságot. Mivel előzőleg a rivális Sparta Praha csak döntetlent játszott a Libereccel, ezért a fővárosi csapat már aranyérmesként léphetett pályára vasárnap a Viktoria Plzen ellen és mért rá megsemmisítő, 5–1-es vereséget.

Négy fordulóval a zárás előtt a Slavia 78 ponttal áll a tabella élén, második a 62 pontos Jablonec, a harmadik az egy meccsel kevesebbet játszó, 59 pontos Sparta Praha.

Az Európa-ligában negyeddöntős Slavia fennállása sorozatban harmadszor nyerte meg a bajnokságot, történelme 21. bajnoki címét gyűjtötte be, ráadásul egymást követő 41 veretlen bajnokijával ligarekordot állított fel.

CSEH BAJNOKSÁG
30. FORDULÓ
Slavia Praha–Viktoria Plzen 5–1

Az élcsoport: 1. Slavia 78 pont/30 mérkőzés (már bajnok), 2. Jablonec 62/30, 3. Sparta Praha 59/29

LENGYELORSZÁG

Vasárnap délután rendezték a Lengyel Kupa döntőjét, amelyet az 1967 után másodszor döntőbe kerülő Raków Czestochowa nyert meg az Arka Gydnia ellen, úgy, hogy tíz perccel a rendes játékidő vége előtt még az Arka vezetett 1–0-ra, ám a Raków a 81. és a 89. percben szerzett gólokkal fordítani tudott.

A Raków fennállása során először lett Lengyelországban kupagyőztes.

LENGYEL KUPA, DÖNTŐ
Raków Czestochowa–Arka Gydnia 2–1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik