Edzősors: Petry Zsolt munkanélküli, és ez fél évig még biztosan így marad

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 17:50
null
Petry Zsolt továbbra is perben áll a Herthával (Fotó: Török Attila)
Továbbra sincs munkája a Bundesligában szereplő Hertha BSC korábbi kapusedzőjének, Petry Zsoltnak, akit tavaly áprilisban menesztettek a berliniek, miután politikai véleményt fogalmazott meg a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Az 55 éves magyar szakember perben áll a klubbal, de csak szeptemberben kezdődnek a tárgyalások.

Petry Zsoltot 2021. április 6-án mentették fel munkavégzése alól a Herthánál, de a kapusedző nem érezte igazságosnak a politikai véleménye miatt meghozott döntést, ezért perre vitte a dolgot. A tárgyalás eredetileg idén április 21-én indult volna, ám a magyar szakember ügyvédje személyes okok miatt halasztást kért.

„Azt hittük, néhány héttel később el is kezdődik a per, de szeptember elsejére tették. Ilyet még az ügyvédem sem élt meg tizenkét éves praxisa során. Így most újabb fél évig munkanélküli leszek. Ugyanis, a német szabályok szerint, ha bárhol elhelyezkedem, akár csak egy barkácsáruházban, akkor vége a pernek. Rengeteg pénzről van szó. Most ötvenöt éves vagyok, s még tizenkét évem van a nyugdíjig. Ha azt vesszük, hogy a Herthánál határozatlan idejű szerződésem volt, akkor tizenhárom évnyi pénzemre is igényt tarthatok” – mondta Petry a Blikknek.

A kapusedző jelenleg Hoffenheimben él, és beiratkozott egy intenzív angol nyelvtanfolyamra – gondolva arra, hogy a per után nem lesz könnyű elhelyezkednie Németországban.

„Én nem érzem úgy, hogy megsértettem volna bárkit is azzal, amiért a véleményem eltér a német fősodortól. Továbbra is állítom, a véleménynyilvánítás szabadságába ez maximálisan belefér, s nem bocsáthatnak el azért, mert másképp látom a világot. A munkámban nem volt hiba, teljesen meg voltak vele elégedve. Az pedig nem volt benne a szerződésemben, de még utalás sem, hogyan kell a klubnál gondolkodnom. Optimistán várom a pert, csak kezdődne már el végre” – mondta várakozásairól a magyar szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik