DAC: A győzelem a szurkolóké – Kalmár Zsolt

Vágólapra másolva!
2022.10.31. 14:24
null
Kalmár Zsolt (Fotó: DAC 1904/archív)
A Dunaszerdahely 3–1-es besztercebányai sikere során Kalmár Zsolt csereként beállva gólt szerzett és gólpasszt adott. A játékos a lefújás követően a Nemzeti Sportnak értékelt.

 

„Nagyon örülünk, hogy nyertünk. Nagyon fontos győzelmet arattunk. Kiegyenlített meccs volt, mindkét csapatnak voltak helyzetei, de szuper, hogy a mi javunkra dőlt el a találkozó. Nagyon sok munkát tettünk bele a meccsbe, és sikerült idegenben begyűjtenünk a három pontot” – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó után Kalmár Zsolt.

„Minden meccsen azon dolgozom, hogy visszanyerjem a formámat és hogy minél több gólt szerezzek. Ballal átvettem, a másik lábbal ellőttem. Szerencsére a füvön megcsúszott a labda és a kapus nem tudta védeni. Óriási öröm, élmény volt, amikor a labda hálóba került. A sérülésem után folyamatosan kapom a játéklehetőségeket, úgy érzem, élek is vele. A csapat nagyon jól összeszedte magát a kupabúcsút követően, a legutóbbi két bajnokin egyaránt fordítottunk és már a második helyen állunk.”

Kalmár kitért vezetőedzőjére, Adrián Gulára is.

„A mester mindig mellettem áll. Irányít és megadja a lehetőséget, amire szükségem van. Ma egy gól, gólpassz és három pont jött össze. Remek! Remélem, ezt a formámat tudom folytatni és győzünk a következő meccsen is.”

A 27-szeres válogatott középpályás beszélt a szurkolókról is.

„Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttek, végig buzdítottak, pozitívak voltak. Ez nagyon fontos számunkra, hiszen fiatalok vagyunk. Az egész meccsen éreztük, hogy mögöttünk vannak. Ezt a győzelmet csakis nekik ajánljuk, hiszen mindig mellettünk vannak, ha jól, ha rosszul megy. Következő szombaton egy mini-döntő vár ránk a második helyért. Jöjjön ki tíz-tizenkét ezer ember és harcoljuk ki együtt a győzelmet!” – utalt a Nagyszombat elleni bajnokira, amelyet ha a DAC megnyerne, négypontos előnyre tenne szert az örök riválisa előtt.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
16. FORDULÓ
Dukla Banská Bystrica–DAC 1904 1–3
(Fasko 39., ill. Andzouana 44., Kalmár Zs. 75., Gavrics 81.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik