CONCACAF BL-döntő: a francia válogatott csatár góljával nyert a Tigres

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.23. 07:19
null
A Tigres játékosai a győztesnek járó trófeával (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/tigresoficial">facebook.com/tigresoficial</a>)
A mexikói Tigres UANL 0–1-ről fordított a Los Angeles FC ellen a CONCACAF-térség Bajnokok Ligája döntőjében, Orlandóban, ezzel története során először nyerte meg a sorozatot.  A győztes gólt a 35 éves, 36-szoros francia válogatott André-Pierre Gignac szerezte a 84. percben.

A Tigres UANL már tavaly közel járt ahhoz, hogy megnyerje a CONCACAF-térség Bajnokok Ligáját, de akkor még a szintén mexikói Monterrey ellen a kétmeccses fináléban alulmaradt. Most az egymeccses döntőben, az amerikai Los Angeles FC ellen is hátrányba került a 61. percben – az uruguayi Diego Rossi közeli góljával szerezte meg a vezetést az amerikai csapat. A mexikóiak az utolsó húsz percben fordítottak.

Előbb Hugo Ayala szöglet utáni csúsztatott fejesénél lyukat rúgott a menteni igyekvő védő a gólvonal előtt, így egyenlített a Tigres UANL, majd a 84. percben érkezett a 35 éves André-Pierre Gignac, aki egy legurított labdát 18 méterről lőtt a kapuba, megnyerve csapatának a trófeát.

A 36-szoros francia válogatott csatár ezzel feltette a koronát mexikói pályafutására. Gignac 2015-ben nagy meglepetést keltett azzal, hogy bár voltak európai ajánlatai, Marseille-ből mégis Mexikóba szerződött. A 2016-os Európa-bajnokságon is a Tigres UANL játékosaként szerepelt, ő lett az Európa-bajnokságok történetének első olyan futballistája, aki mexikói csapatból érkezett a tornára. Gignac öt év alatt 207 bajnoki meccsen 125 gólt szerzett, a mexikói bajnokságban, az Aperturában és a Clausurában összesen négyszer lett aranyérmes csapatával, volt gólkirály, a szurkolók külön neki szóló dalba foglalták a nevét és most a nemzetközi porondon is csúcsra ért a klubbal.


Az észak- és közép-amerikai térségben a Bajnokok Ligáját 15 éve mexikói csapat nyeri, az eddigi utolsó nem mexikói első a Costa Rica-i Sparissa volt 2005-ben. Amerikai siker legutóbb 2000-ben, a Los Angeles Galaxy révén született. A Tigres UANL először nyerte meg a sorozatot azok után, hogy korábban három döntőben is vereséget szenvedett (2016-, 2017- és 2019-ben).

CONCACAF BL-DÖNTŐ (ORLNADO – EGYESÜLT ÁLLAMOK)

Tigres UANL (mexikói)–Los Angeles FC (amerikai) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik