MTI/SZ. R. 2022.01.27 10:37 Frissítve: 2022.01.27 11:05

Brazília: győztes mérkőzéssel mutatkozott be a Cruzeiro tulajdonosaként Ronaldo

A brazil Cruzeiro labdarúgócsapat új tulajdonosa, a korábbi klasszis csatár Ronaldo győztes hazai mérkőzéssel mutatkozott be.

Ronaldo győztes mérkőzésen mutatkozott be a Cruzeiro tulajdonosaként (Fotó: AFP)

 

A Cruzeiro szerdán a Campeonato Mineiro állami bajnokság első fordulójában az URT együttesét múlta felül 3–0-ra. A játékosként 1994-ben és 2002-ben világbajnok Ronaldo a győzelem után azt mondta:  hihetetlen történetet fognak együtt írni, és izgatottan várják a folytatást.

„Az út hosszú lesz, tele sok akadállyal, de nagy a lelkesedésünk és az elszántságunk" – nyilatkozta.

A kétszeres aranylabdás, a nemzetközi szövetségnél háromszor a világ legjobbjának megválasztott 45 éves Ronaldo tavaly decemberben 73 millió dollárért vásárolt 90 százalékos tulajdonrészt a Belo Horizonte-i klubban, amelyben 16 évesen felnőtt karrierjét kezdte. Az együttes most a brazil másodosztályban szerepel, és a korábban „Fenoménnek" nevezett csatárral a tulajdonosi székben az élvonalba pályázik.

A PSV, a Barcelona, az Internazionale, a Real Madrid és az AC Milan korábbi sztárjának, a spanyol másodosztályú Real Valladolid elnökének és többségi tulajdonosának érkezése nem volt zökkenőmentes a Cruzeiróhoz. Az érkezését követő hetekben közölte, hogy meglepte a hatalmas adósságállomány, de vállalta a rendezését, miként azt is, hogy közben kénytelen lesz népszerűtlen intézkedések meghozatalára. Ronaldo a Cruzeirót „súlyos állapotban lévő betegnek” nevezte, akinél mindenekelőtt „el kell állítani a vérzést”. A hónap elején szurkolói csoportok még tüntettek Ronaldo ellen, mert a klublegenda Fábióval nem tudott megállapodni szerződésének meghosszabbításáról, ezúttal viszont már az új tulajdonost üdvözlő és éltető rigmusokat skandáltak.

2022.05.16 14:49:16

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Amikor éppen nem állt magyarellenes rigmusok miatt a játék, dominált a Sepsiszentgyörgy, és az alsóház élén végzett.

2022.05.12 20:15:39

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bár a harcoknak sajnos nincs vége, ők már újra játszanak.

2022.05.12 14:38:07

Minden más foci LÁNDORI BALÁZS

Stefan Effenberg: A kanapén feküdtem, miközben a feleségem az igazgatósággal tárgyalt.