nemzetisport.hu 2014.02.21 10:41 Frissítve: 2015.03.29 03:22

Argentína: Maradona visszatér - az ötödosztályban folytatja

Az argentin ötödosztály listavezetője, a Deportivo Riestra játékosaként visszatér a futballpályára minden idők egyik legjobb labdarúgója, Diego Maradona, aki első ízben március végén öltheti magára újdonsült csapata szerelését – számolnak be róla az argentin lapok.

Már nem kell rá sokat várni, hogy Maradona ismét magára öltse a tízes számú mezt (Fotó: Reuters – archív)

 

Az 53 esztendős klasszist barátja, egyben jogi képviselője, Víctor Stinfale bírta rá a folytatásra, aki anyagilag támogatja a Buenos Aires-i érdekeltségű kiscsapatot.

A világbajnok futballista szerepvállalása esetén a Deportivo Riestra – amely 21 fordulót követően két pont előnnyel vezeti az argentin ötödosztályt – ideiglenesen új stadionba, mégpedig az élvonalbeli San Lorenzo otthonába költözne, mert a háromezer néző befogadására alkalmas létesítménye minden bizonnyal szűkössé válna.

A Riestra vezetői elküldték a szükséges papírokat az argentin sportági szövetségnek, a jól értesült helyi sajtó szerint pedig a szervezet áldását adja majd az „isteni Diego” reaktiválására, aki legutóbb 1998-ban játszott tétmeccsen.

„Maradona öt héten belül magára ölti a Deportivo Riestra szerelését. Március huszonharmadikán léphet először pályára új csapatában” – írta az argentin Olé sportnapilap.

Az ötödik vonal listavezetőjének eddigi tízese, Víctor elmondta, szívesen lemond mezszámáról, bármely más dresszben örömmel futballozik majd.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a fénykorában az Argentinos Juniorst, a Boca Juniorst, a Napolit és a Barcelonát erősítő játékos mennyi időre kötelezi el magát leendő csapatához.

Az argentin sajtó beszámolója szerint Maradonának a napokban feltették a kérdést, hogy visszatérne-e a pályára, mire ő a következő választ adta: „szeretnék játszani”. A legenda egyébként hamarosan hatodszor is apa lesz, miután 23 esztendős kedvese, Veronica Ojeda – akit nemrég jegyezett el – gyermeket vár.

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.