nemzetisport.hu 2014.02.21 10:41 Frissítve: 2015.03.29 03:22

Argentína: Maradona visszatér - az ötödosztályban folytatja

Az argentin ötödosztály listavezetője, a Deportivo Riestra játékosaként visszatér a futballpályára minden idők egyik legjobb labdarúgója, Diego Maradona, aki első ízben március végén öltheti magára újdonsült csapata szerelését – számolnak be róla az argentin lapok.

Már nem kell rá sokat várni, hogy Maradona ismét magára öltse a tízes számú mezt (Fotó: Reuters – archív)

 

Az 53 esztendős klasszist barátja, egyben jogi képviselője, Víctor Stinfale bírta rá a folytatásra, aki anyagilag támogatja a Buenos Aires-i érdekeltségű kiscsapatot.

A világbajnok futballista szerepvállalása esetén a Deportivo Riestra – amely 21 fordulót követően két pont előnnyel vezeti az argentin ötödosztályt – ideiglenesen új stadionba, mégpedig az élvonalbeli San Lorenzo otthonába költözne, mert a háromezer néző befogadására alkalmas létesítménye minden bizonnyal szűkössé válna.

A Riestra vezetői elküldték a szükséges papírokat az argentin sportági szövetségnek, a jól értesült helyi sajtó szerint pedig a szervezet áldását adja majd az „isteni Diego” reaktiválására, aki legutóbb 1998-ban játszott tétmeccsen.

„Maradona öt héten belül magára ölti a Deportivo Riestra szerelését. Március huszonharmadikán léphet először pályára új csapatában” – írta az argentin Olé sportnapilap.

Az ötödik vonal listavezetőjének eddigi tízese, Víctor elmondta, szívesen lemond mezszámáról, bármely más dresszben örömmel futballozik majd.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a fénykorában az Argentinos Juniorst, a Boca Juniorst, a Napolit és a Barcelonát erősítő játékos mennyi időre kötelezi el magát leendő csapatához.

Az argentin sajtó beszámolója szerint Maradonának a napokban feltették a kérdést, hogy visszatérne-e a pályára, mire ő a következő választ adta: „szeretnék játszani”. A legenda egyébként hamarosan hatodszor is apa lesz, miután 23 esztendős kedvese, Veronica Ojeda – akit nemrég jegyezett el – gyermeket vár.

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.

2021.05.11 12:44:37

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

Holland beteljesülés, spanyol duplázás és az Európa-bajnokságok legnagyobb stratégái.

2021.05.11 18:54:04

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Kleinheisler László remekbe szabott gólpasszal, Gyurcsó Ádám elegáns góllal vette ki a részét a győzelemből.

2021.05.10 22:33:43

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Több évtizedes ellentmondása az elitfutballnak, hogy a drukkerek érzelmileg, a vezérek pedig gazdaságilag közelítenek a játékhoz.

2021.05.10 13:05:51

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A szentgyörgyiek a FCSB és a Craiova után a listavezető CFR-t is legyőzték.