Argentína: már az első nap négymillió fontot kínáltak Maradona legendás mezéért

Vágólapra másolva!
2022.04.22. 20:59
null
Május 4-ig tart az aukció (Fotó: AFP)
Mint megírtuk, szerdán elindult a licit Diego Maradona azon mezére, amelyet az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon, az angolok elleni mérkőzésen viselt. Több hírportál is azt közölte, hogy már a május 4-ig tartó aukció első napján négymillió fontos (1.77 milliárd forintos) ajánlat érkezett a legendás tárgyért.

Diego Maradona ebben a mezben ütötte azt a gólt Peter Shilton kapujába, amellyel az 51. percben az argentinok megszerezték a vezetést az 1986-os vb-negyeddöntőben. Néhány perccel később a klasszis megindult a felezővonaltól, onnan a kapuig szólózott, és újabb gólt lőtt. Az első találat „az Isten keze” néven híresült el.

A mez eddig a korábbi angol válogatott középpályás, Steve Hodge tulajdonában volt, ugyanis ő volt az, aki a 2–1-es argentin győzelemmel zárult mérkőzés után mezt cserélt legendás ellenfelével. Az argentin csatár felsője mostanáig a manchesteri nemzeti futballmúzeumban volt kiállítva.

Az eddig legdrágábban értékesített labdarúgómez Peléé volt: a brazilok háromszoros világbajnoka az 1970-es vb-döntőben hordta azt a felsőt, ami kicsit több mint 157 ezer angol fontért (akkori árfolyamon közel 60 millió forintért) talált új gazdára 2002-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik