MTI, Cs. M. 2021.03.31 11:51 Frissítve: 2021.03.31 11:53

Afrika-kupa: Benin nem állt ki a sorsdöntő selejtezőre

Nem játszották le a labdarúgó Afrika-kupa selejtezőjének utolsó körében a Sierra Leone–Benin mérkőzést, miután a vendégcsapat öt játékosa pozitív koronavírustesztet produkált.

A beniniek nem álltak ki a sorsdöntő selejtezőre (Fotó: AFP)
Az eredmények kedden, néhány órával a kezdés előtt derültek ki. A meccset ugyan lejátszhatták volna az érintett öt futballista nélkül, de a benini válogatott vezetői erősen vitatták a tesztek megbízhatóságát, ezért úgy döntöttek, hogy nem vállalják a szereplést a találkozón, melynek óriási a tétje.
Ezen az összecsapáson dől ugyanis el, hogy a két csapat közül melyik szerzi meg a jövő évi, 24 csapatos kameruni kontinenstornára az utolsó, még kiadó helyet. A hazaiaknak győzniük kell a kijutáshoz, míg a beninieknek a döntetlen is elég.

Sierra Leone szövetsége két órával a kiírt kezdési időpont után jelentette be, hogy a meccset törölték, s a kontinentális szövetségnek kell döntenie arról, mi legyen a találkozó sorsa.

A selejtezősorozat zárószakaszában nem ez volt az első eset, hogy egy mérkőzés előtt a vendéggárdánál pozitív eseteket találtak, s az eredményeket az érintett csapat szövetsége gyanúsnak nevezte. Hétfőn Togóban derült ki a Kenya elleni meccs előtt, hogy utóbbi gárdában négy alapember koronavírusos.

A vendégek ugyanakkor értetlenségüknek adtak hangot, mivel állításuk szerint az elutazás előtt valamennyi futballistájukat ellenőrizték és Kenyában még mindenki negatív volt a keretben.

A selejtező keddi zárónapján egyébként nem a Sierra Leone-i volt az egyetlen bizarr eset. Az Elefántcsontpart-Etiópia összecsapás ugyanis 80 perc után véget ért, miután a játékvezető rosszul lett, összeesett a pályán és kórházba kellett szállítani. A 3–1-es hazai sikerrel zárult találkozó azért nem folytatódhatott, mert a negyedik bíró elefántcsontparti volt, így ő nem vezethetett.

Az eredetileg idén január-februárra kiírt Afrika-kupát a pandémia miatt egy évvel elhalasztották.
2021.05.06 22:31:03

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A labdarúgóedzőénél igazságtalanabb, kiszolgáltatottabb állást én elképzelni sem tudok, s mérhetetlenebbet se alighanem. Persze, persze, az eredmény a megföllebbezhetetlen mérce mind a szurkoló, mind a klubvezetőség szemében, csakhogy ez is igen-igen relatív.

2021.05.04 18:40:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Eb-sorozatunk harmadik része az 1996-os és az 1964-es torna érdekes epizódjaiból szemezget.

2021.05.05 17:41:31

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

A szentgyörgyiek mind a két félidő végén lőttek egy-egy gólt az Universitateának.

2021.05.05 13:43:54

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A már biztos ezüstérmes belgrádi csapat 3–0-ra is vezetett, a TSC erejéből csak a szépítésre futotta.

2021.05.04 08:43:56

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Az egyesület a magyar kutyafajként számon tartott pulit választotta kabalaállatának.