Három góllal három pontot szerzett az Eszék

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.03.20. 17:00
null
Megérdemelt győzelem (Fotó: nk-osijek.hr)
A horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 28. fordulójában idegenben szerzett három pontot a bajnoki címre törő NK Osijek.

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
28. FORDULÓ
Sibenik–NK Osijek (Eszék) 0–3 (0–0)
Sibenik,
Subicevac Stadion. V: Strukan
Sibenik:
L. Rogic – S. Sahiti (Skorup, a szünetben), Asanovic, Bilic, Kvesic, M. Mina (A. Klopp, 75.) – Curic, Rak (Carlos Torres, 59.), Simunovic – Grezda (I. Vidovic, 75.), A. Marin. Vezetőedző: Dean Racunica
Eszék: Ivusic – Grgic, Skoric, Cseberko, Leovac – Kleinheisler (Fiolic, 67.), Zaper – Nejasmic (Jugovic, 79.), Caktas (Bohar, 79.), K. Lovric (Fucak, 83.) – Miérez (Topcagic, 67.). Vetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: K. Lovric (54.), A. Marin (70. – öngól), Topcagic (78.)

Tizenöt kapura lövésből és fejesből sem jött össze a gól a Sibenikre látogató Eszéknek az első félidőben... Kleinheisler László nagyon fel szeretett volna kerülni az eredményjelző táblára, de három helyzete közül egynél védett a remeklő hazai kapus, Lovre Rogic, a másodiknál a lövése a kapufán csattant, a harmadiknál pedig csodás átvétel után hat méterről a léc fölé talált.

Egy gólhelyzete a hazaiaknak is akadt, itt a legveszélyesebben az Eszék és a Zalaegerszeg egykori támadója, Eros Grezda futballozott – a leghasznosabban pedig az az Antonio Marin, aki a második félidőben öngólt vétett.

De nem ezen múlott, előtte a nagy kedvvel játszó szélső, Kristijan Lovric, utána a csereként pályára lépő 33 éves középcsatár, Mihret Topcagic is betalált.

Utóbbi lőtt egy les miatt meg nem adott gólt is, nem fért kétség tehát a vendégek győzelméhez, nagy kár, hogy a Dinamo Zagreb is három pontot szerzett ebben a fordulóban.

Kleinheisler László nagyon hasznosan futballozott, az első félidőben két helyzetet is teremtett a társainak, a második félidő derekára aztán elfáradt, és lecserélték.

Ebben az idényben 29 mérkőzésen szerepelt az Osijek színeiben a magyar középpályás, és a 20. alkalommal cserélte le őt Nenad Bjelica mester.

A tabella élén az 57 pontos Dinamo Zagreb áll, csak jobb gólkülönbséggel megelőzve az Eszéket, de a címvédő egy bajnokival kevesebbet játszott.

PERCRŐL PERCRE


90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Három perc a ráadás.

89. perc Skoric rosszul találja el Fucak jobb oldali beadását, jobbal a kapushoz lő 11-ről, picit balról Fiolic.

84. perc Kristian Fucak be, Lovric le.

82. PERC ITT A NEGYEDIK, MIHRET TOPCAGIC jobbal a kapu közepébe lő két méterről, Bohar jobbról érkező, lapos beadása után. 0–4! De nem, Zaper passza lesen kapta Bohart.

79. perc Vedran Jugovic Nejasmicot, Damjan Bohar Caktast váltja.


78. PERC NAGYON ELDŐLT, Grgic jobb oldali beadását MIHRET TOPCAGIC picit balról, öt méterről a jobb felső sarokba fejeli. 0–3!

76. perc Kristijan Lovric kap sárga lapot belemenésért.

75. perc Kettős hazai csere. Alexander Klopp Minát, Ivica Vidovic Grezdát váltja.

72. perc Lovric labdát szerez, kissé balról, nyolcról ballal centiméterekkel véti el a rövid sarkot a félmagas lövés, de beleért a bevetődő Bilic.


70. PERC EZ MÁR BENT VAN, a bal oldali Lovric-kornert a bal alsó elé csúsztatja fejjel Skoric, ANTIONIO MARIN bal lábáról a jobb alsóba pattan a labda. Marin gyakorlatilag megkötőzte saját magát, és gólt szerzett... 0–2!

69. perc MELLÉ, Fiolic szöglete után elüti a kapus a léc alól a labdát, Cseberko elől, Skoricé a kipattanó, de jobbal a jobb sarok mellé lő hat méterről.

Miérez: 32 meccs az idényben, 4 góllal és 3 gólpasszal.

67. perc Ivan Fiolic be, Kleinheisler be, Miérezt meg Mihret Topcagic váltja.

Lovric: 29 meccs az idényben, 11 góllal és 6 gólpasszal.

65. perc Skoric nem figyel, az ötösön jár Mina Simunovic indításával, ám érkezik oldalról Cseberko, és elrúgja a labdát jó messzire.

63. perc Marin Leovacnak is sárga lap, lerántotta Marint. A sértett jobbal a kapus elé lövi a 24 méteres szabadrúgást.

61. perc Kleinheisler emel Miérez elé, Rogic rosszul jön ki, de Miérez megtorpan, és így is a kapusé a labda.

60. perc Mile Skoric orron vágja futás közben Skoricot, sárga lap.

59. perc A kolumbiai Carlos Torres be, Rak le.

Lovric 26 éves, egyszeres horvát válogatott, a télen 2.25 millió euróért vette az Eszék.

56. perc Miérez kapura tör, de szereli őt a 16-os előtt az utolsó védő, Bilic, remek becsúszással!


54. PERC EZ MÁR BENT VAN, a Nejasmic által indított Leovac balról érkező, ballábas beadását KRISTIJAN LOVRIC jobbal a bal alsóba rúgja 15-ről, középről. Éppen Kleinheisler elől rúgta el a labdát: 0–1!

50. perc Kissé balról, 14-ről Lovric jobbal a bal felső sarok fölé lő.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Dino Skorup váltja Sahitit.

63 százalékban volt a vendégeknél a labda, 15 lövés és fejes ott, 6 a kapu felületére, 2/0 ez az arány a hazaiaknál...

Forrás: Weltfussball

Egy kis örökmérleg: 53 találkozó, 11 sibeniki és 29 eszéki sikerrel, 46, ill. 92 rúgott góllal.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Ramón Miérez 6
Vedran Niksic 4
Ermin Zec 4
Josip Barisic 4
Damjan Bohar 3

45+6. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+5. perc A jobb térde fáj az egyszeres koszovói válogatott védőnek.

45+4. perc Sahitit kell ápolni, rálépett a labdára.

45+3. perc Grgicet szereli a 16-oson belül merész, de jó becsúszással Bilic.

Négy perc a ráadás!

45. perc Stabilan védekeznek a hazaiak, nincsenek helyzetek. A hazai tábor igen lelkes, bár nincs nagy tömeg a stadionban.

Kleinheisler: 29 meccs az idényben, 3 góllal, 0 gólpasszal.

Grezdát az Eszék 600 ezer euróért vette a Lokomotivától, 2 millióért adta el a Rangersnek, a Zetéhez kölcsönbe került.

38. perc Ez sincs bent: Leovac lő kapura balról Miérez emelése után, hétről, Raktól Kleinheisler elé pattan a labda, aki a bal alsóba lőne jobbal, kissé jobbról, 11 méterről, de a vetődő Rogic eléri a labdát ujjheggyel!

37. perc KAPUFA! Kleinheisler megindul a jobb szélen egy remek csellel, Miérezzel háromszögez, majd ballal 11-ről a bal oldali kapufa tövére lő. A kornert Skoric nyolcról a kapus ölébe fejeli.

35. perc Locric jobbal a jobb felsőbe lőne 14-ről, kissé balról, de véd Rogic.

34. perc Lovric lő jobbal a léc fölé 16-ról.

31. perc Nejasmic jobbal 24-ről a jobb felsőbe lőne, de hatalmasat véd Rogic kapus! A szöglet után Skoric pár méterről lő kapura, de a jobbra elmozduló kapus ezt is eléri!

Kvesic 31 éves, volt bosnyák válogatott kerettag.

27. perc Balról éles szögből a bal alsó mellé lő Marin, négy méterről, ballal. Skoric ismét csúnyán lemaradt, Kvesic ismét pazar passzt adott.

25. perc ZICCER EZ IS, Kvesic balról szépen emel az ötösre, a két védő közül Marin öt méterről azonban a bal alsó mellé fejel.

23. perc Helyzet, Grgic elesik a jobb oldalon majdnem, beadás helyett, ezzel alaposan becsapja védőjét. Jobbal szabadon beadhat így, az ötös rövid sarkánál Kleinheisler zseniálisan pörgeti fel magának a labdát egy védő elől, de jobbal a léc fölé lő. MAJDNEM CSODAGÓL!

Nem.

20. perc Leovac rosszul lép, összeesik, ápolás a pályán. Beáll Jurcevic?

17. perc A kolumbiai David Mina kap sárga lapot Lovric lerántásáért. Minát könnyű észrevenni a mezőnyben: 163 centiméter magas.

15. perc Grgic emel a bal sarok elé jobbal, Rogic kapus elkapja a labdát Miérez elől.

14. perc Skoric löki a levegőben Sahitit, aki rosszul ér földet, ápolás.

13. perc A sértett 24 méteres szabadrúgása a sorfalé, Caktas ballal egy védőbe lő 16-ról. Kleinheisler jobbról remekül emel Caktas elé, aki lövés közben hanyattesik az ötös jobb sarkán!

12. perc Curic nagyot rúg a balon meginduló Lovricba. Átálltak ötvédős rendszerre a hazaiak az imént.

10. perc Leült a mérkőzés, nincsenek helyzetek.

5. perc Kleinheisler a 16-oson, de nem lő, elnyomja őt könnyedén Kvesic.

Az albán anno 5 meccsen 1 gólt lőtt a ZTE színeiben, de 100 percig sem játszott összesen.

4. perc Ivusic szépen vetődik ki Grezda elé, Marin újabb indítása után.

3. perc Grezda megindulna a bal szélen Marin keresztpasszával, de közbelép Kleinheisler.

Grgic anno 18 meccsen játszott Diósgyőrben, volt öt gólpassza is.

2. perc Kleinheisler remekül veszi észre a mellette megindulo Grgicet, és azt, hogy nincs előtte senki, de a védő jobblábas beadása igen rossz aztán.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak narancssárga-feketében, a vendégek kék-fehér mezben és fehér nadrágban.

Sibenikben remek az idő, süt a nap. Hétágra, de minimum öt.

A magyar válogatott Kleinheisler Lászlót is alkalmazó eszéki együttesnek vasárnap muszáj javítania, ha versenyben akar maradni a bajnoki címért, s erre tökéletes alkalomnak mutatkozik a Sibenik elleni idegenbeli meccs. A tabella nyolcadik helyezettje ellen parádés az NK Osijek mérlege, a legutóbbi hét egymás elleni bajnoki csatát megnyerte, 18 gólt szerezve és csupán egyet kapva.

Ma is kezd!

HÁROM NYERETLEN TÉTMECCSET halmozott fel márciusban az NK Osijek, amely a horvát bajnokságban egyaránt 0−0-t játszott a Lokomotiva Zagrebbel és a Goricával, a kettő között pedig kiesett a Horvát Kupából, az elődöntőben a Rijeka múlta fölül.

Mindezekből az is kiderülhet, hogy Kleinheisler Lászlóra továbbra is fontos feladat várhat a fehér-kékeknél, s előreláthatólag a bajnoki táblázaton – legalább – a második hely megőrzésében rá is kellő figyelem irányulhat.

Akikre nem számíthat az eszékiek vezetőedzője: Antonio Mance, Karlo Bartolec, valamint Mato Milos – mindhárman sérültek. Ante Erceg a maródiak listájáról visszatérve egyelőre a második számú legénységnél készül és játszik, míg a védő Danijel Loncar eltiltását tölti.


„Hogy van-e valamifajta nyomás? Természetesen már az első naptól, amikor megérkeztem, tisztában voltam vele, hogy komoly elvárásokkal nézhetek szembe, ugyanakkor ez így van rendben, mivel magam is nagy célokkal vállaltam el a munkát.”

Bjelica szót ejtett arról is, miként áll az együttesével szembeni elvárásokkal.

„Az ötödik helyezettől a kilencedikig olyan együtteseket találunk a tabellán, melyek jó csapatok és nyomás nélkül futballozhatnak – fogalmazott az Eszék szakvezetője, az indulásuk előtti sajtótájékoztatón. – A hazaiak edzőváltás után vannak, így némileg nehezebb előre kalkulálni azt, hogy milyen gárda is várhatja csapatomat az idegenbeli bajnokinkon. Persze, saját teljesítményünk ennél sokkal jobban érdekel minket, s ha az idény nagy részében tapasztalt Eszéket láthatjuk viszont a pályán a hét utolsó napján, akkor azért kellő esélyünk van a sikerre.”

Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője hangsúlyozta, lényegében a Sibenik is azon csapatok sorába tartozik, mint a Gorica, mely ellen az előző körben 0–0-t értek el – ezzel fájó két pontot „hagytak az ablakban”.

Nagy utazás vár(t) az NK Osijekre, hiszen vasárnap 17.05 órától a HNK Sibenik vendégeként lép fel Dalmáciában – a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 28. fordulójában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SIBENIK–ESZÉK MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik