Hármat kapott Fiuméban az Eszék, leszakadhat a Dinamótól

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.23. 19:55
null
Fontos meccset buktak el Kleinheisler Lászlóék (Fotó: NK Osijek, archív)
Az NK Osijek 3–1-re kikapott a HNK Rijeka otthonában a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 32. fordulójában.


HORVÁT 1. HNL
32. FORDULÓ
HNK RIJEKA–NK OSIJEK 3–1
(2–0)
Fiume
, Rujevica Stadion. Vezeti: Zebec
RIJEKA:Labrovic–Solano, Velkovszki, Smolcic, Vukcsevics–Vukcic (Lepinjica 71.), Pavicic (Ampem 71.), Gnezda Cerin–Muric (Busnja 87.), Selahi (Stanic 90+6.)–Drmic (Obregon 90+6.). Vezetőedző: Goran Tomic
OSIJEK:Ivusic–Grgic, Bralic, Cseberko, Loncar–Nejasmic (Brlek 63.), Zaper–Lovric (Erceg 80.), Caktas (Topcagic, a félidőben), Kleinheisler (Hiros 63.) – Miérez (Mance 63.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző:
Muric (19. –11-esből), Vukcic (36.), Drmic (48.), ill. Mance (65.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az Eszék úgy vágott neki a fiumei mérkőzésnek, hogy ha nyer, akkor átmenetileg be is előzheti a tabella élén a Dinamo Zagrebet. Nos, a terv nem sikerült. A HNK Rijeka tizenegyesből vezetést szerzett, szép összjátékot követően Haris Vukcic belőtte a másodikat is az első félidő végén, a szünet után nem sokkal pedig a védők által magára hagyott, svájci válogatott Josip Drmic is beköszönt.

Kleinheisler László kezdőként a 63. percig játszott – a mérkőzés ezen szakaszában többet is cserélt Nenad Bjelica és ekkor állt be a korábban Felcsúton is megforduló Antonio Mance, aki kisvártatva szépítő gólt szerzett, ám ez nem rázta fel csapatát.

Az eredménynek a legjobban talán az éllovas Dinamo Zagreb háza táján örülnek – a címvédő a hétvégén a tízcsapatos élvonalban 6. Goricával játszik és ha nyer, négy fordulóval a vége előtt ismét öt pontos előnyre tesz szert az NK Osijek előtt. A bajnoki cím elhódítása szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy a csapatok két kör múlva Zágrábban összecsapnak még egymással.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+8. VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! Az NK Osijek kikapott a HNK Rijekától, így ha a Dinamo Zagreb holnap nyer, öt pont lesz a különbség a két csapat között. Köszönjük figyelmüket!

90+6. perc: Még két Rijeka-labdarúgó jut játéklehetőséghez: Drmic helyén Obregon, Selahi helyett pedig Stanic a továbbiakban.

90+4. perc: Busnja lépett ki a bal oldalon, löketét hárította Ivusic!

90. perc: Nyolc perc lesz a hosszabbítás!

87. perc: Az első gól szerzőjét ünnepli a fiumei közönség, Muric helyére érkezik Busnja.

80. perc: Az Eszék ötödik cseréjeként Lovricot váltja Erceg.

76. perc: Újabb hazai gól születhetett volna, ezúttal Drmic talált be egy szabadrúgás után, de les miatt ezt is érvénytelenítik a VAR közreműködésével!

71. perc: Most már Goran Tomic is úgy érzi, hogy eljött a változtatás ideje: a második gólt szerző Vukcicot Lepinjica, Pavicicet pedig Ampem váltja.

65. perc: Mance remek csere volt, távoli lövésével visszajön a meccsbe az Eszék!

63. perc: Hármas vendég csere, Nejasmic, Miérez és Kleinheisler helyett Brlek, Mance és Hiros játszik a továbbiakban.

56. perc: Kleinheisler

48. perc: Most már tényleg itt van a harmadik! Muric tálalt jobbról Drmic elé, aki közelről nem hibázott!

46. perc: Zebec a sípjába fúj, jön a folytatás!

Bjelica változtat először: Caktas helyére Topcagic érkezik.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Véget ért az első félidő! Ha így marad, fontos pontokat bukik el az NK Osijek.

45. perc: Két perc a ráadás.

43. perc: Nenad Bjelica

43. perc: Tovább nőhetett volna a fiumei előny, ám Drmic gólját les miatt a VAR érvényetelenítette!

36. perc: Már kettővel vezet a Rijeka! Az NK Osijek labdát veszített a mezőny közepén, Muric Drmichez passzolt, ő Haris Vukcicot indította, aki pedig ziccerből nem hibázott!

32. perc: Velkovszki

32. perc: Selahi távoli lövése is a kapufán csattan.

26. perc: Lovric lövése a vendégszurkolók között kötött ki.

19. perc:Robert Muric magabiztosan értékesíti.

17. perc: Cseberko kezezett a tizenhatoson belül, tizenegyest rúghat a Rijeka!

11. perc: Fiumei után eszéki nagy helyzetek! Miérez lövését a gólvonalról tisztázta Smolcic, majd Kleinheisler lövését Labrovic védte!

9. perc: Szögletet követően Drmic a kapufát találta el!

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!

Köszöntjük kedves Olvasóinkat! A csapatok már érkeznek is a pályára!

ELŐZMÉNYEK

Kikapott és edzőt váltott hét közben a Dinamo Zagreb, érzik a klubnál, nem lesz sétagalopp a horvát bajnoki cím megvédése. Már ha sikerül… Az éllovas fővárosiak mögött mindössze két ponttal van lemaradva a magyar válogatott Kleinheisler Lászlót is alkalmazó NK Osijek, illetve néggyel Lovrencsics Gergő együttese, a Hajduk Split.

Öt forduló van hátra a bajnokságból, és ha az eszékiek mind az öt meccsüket megnyerik, elsők lesznek. Két hét múlva a Dinamóval csapnak össze Zágrábban, lehet, hogy az a csata dönt majd az aranyról, jóllehet addig is várnak rájuk kemény ütközetek, például szombaton a tabellán jelenleg 4. Rijeka vendégeként. Ott 2017 októbere óta nyeretlenek bajnoki mérkőzésen, azóta öt döntetlen mellett háromszor kikaptak.

Márpedig most nem fér bele a pontvesztés – írja a Nemzeti Sport mai számában megjelent felvezetőben Kamler János kollégánk.

„Egyelőre csak a Rijeka elleni találkozóra fókuszálunk. A feladatunk jelenleg az, hogy egy remek meccset vívjunk. Az egész csapat remekelt eddig a szezonban, így a védelmünk is, nincs tehát mitől tartanunk” – tolmácsolta az eszékiek szakvezetője, Nenad Bjelica által a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondattakat horvátországi tudósítónk, Polgár László.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik