Cristiano Ronaldo olyat tett, amire korábban senki nem volt képes

Vágólapra másolva!
2024.05.28. 08:00
null
Cristiano Ronaldo Anglia, Spanyolország és Olaszország után Szaúd-Arábiában is gólkirály lett (Fotó: Al Nassr FC/X)
Mint arról beszámoltunk, Cristiano Ronaldo két gólt szerzett az Al-Naszr színeiben az Al-Ittihad ellen a szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában. Az ötszörös aranylabdás portugál sztár a duplájával két rekordot is megdöntött.

A 4–2-es Al-Naszr-sikerrel végződő mérkőzésen a gólgyártást az első félidő hosszabbításában Cristiano Ronaldo kezdte meg, majd emberelőnyben duplázta meg csapata előnyét a 69. percben. 

A hajrában felpörögtek az események, az Al-Naszr harmadik találatára ugyanis előbb egy akciógóllal válaszolt az Al-Ittihad, amely még közelebb került, amikor Fabinho a kihagyott tizenegyese után belőtte a kipattanót, de a vendégek már nem tudtak egyenlíteni, ráadásul a 95. percben újabb gólt kaptak és 4–2-es vereséget szenvedtek.

CRISTIANO RONALDO A REKORDDÖNTÉS UTÁN

Az ezüstérmesként záró Al-Naszr szerepléséből 35 góllal vette ki a részét Cristiano Ronaldo, aki ezzel két rekordot is megdöntött: egyrészt megjavította Abderrazak Hamdallah 2019-ben felállított 34 gólos szaúdi csúcsát, másrészt az újabb gólkirályi címmel ő az első futballista, aki négy különböző országban is gólkirály lett, hiszen Szaúd-Arábia előtt Angliában és Olaszországban egyszer-egyszer, Spanyolországban pedig három idényben szerezte ő a legtöbb gólt a bajnokságban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik