Magyarul is megjelent a World Soccer!

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 15:23
null
Magyarul is megjelent a világ egyik legpatinásabb futballmagazinja, a World Soccer. A nemzetközi mellett a honi labdarúgás eseményeivel foglalkozik a százoldalas kiadvány.

 

Mondhatni, a régi iskola hagyományait követő sajtótájékoztatót tartottak kedden a Kocsis Kiadó Nyáry Pál utcai székházában, ahol Kocsis András Sándor, a kiadó vezetője, valamint Galambos Dániel főszerkesztő bemutatta az új, magyarul megjelenő World Soccert.

A világ egyik legpatinásabb futballmagazinját 1960-ban alapították az Egyesült Királyságban, és a kiváló szakmai munka mellett olyan kezdeményezések tették híressé, mint az 1982-ben életre hívott „Év játékosa/edzője/csapata”-díj.

A százoldalas magyar kiadvány ötven százalékban az anyalap nemzetközi adatbázisból dolgozik majd – mint azt Kocsis András Sándor elmondta, ez nem az aktuális angol WS-kiadásból átemelt anyagokat jelenti, hanem egy nyitott, a képi jogokat is tartalmazó állomány használatát –, ötven százalékban pedig a magyarországi szerkesztőség, elsősorban a honi labdarúgással, azon belül is hangsúlyosan a válogatottal foglalkozó cikkeire támaszkodik.

Az a szerencsés helyzet áll ma fenn Magyarországon, hogy népszerű a válogatott, vannak népszerű légiósaink, és a magyar csapatok közül a Ferencváros immár nemzetközi szinten is érvényesül. Az eredményesség és a rajongás egyvelege miatt éreztük úgy, hogy érdemes elindítani a World Soccer magyar nyelvű kiadását” – fogalmazott Galambos Dániel főszerkesztő, a Képes Sport és a Nemzeti Sport korábbi munkatársa, aki kiemelte azt is, hogy a lap – amely az előfizetőknek idővel digitális formában is elérhetővé válik – a gyűjtőkre és a fiatalokra gondolva posztereket is tartalmaz.

A hazai futballmagazinok közül a Labdarúgás 1956-tól 1994-ig, a Focivilág 1993-tól 2006-ig, a FourFourTwo pedig 2010-től 2022-ig jelent meg. Az FFT online archívuma az NSO-n elérhető (ITT!). Azóta elindult a Rabona magazin is 2022-ben, de abból egyelőre összesen három szám jelent meg.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik