Ázsia-kupa: Katar bombagóllal maradt hibátlan, továbbjutott a torna egyetlen újonca is

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 18:30
Hasszan al-Hojdoszt így ünnepelték a katariak nagyszerű gólja után (Fotó: Getty Images)
A házigazda Katar 1–0-ra legyőzte Kínát a labdarúgó Ázsia-kupa hétfői játéknapján, így hibátlan teljesítménnyel jutott tovább az A-csoportból. A torna egyetlen újonca, Tádzsikisztán is ott lesz a nyolcaddöntőben, miután 2–1-re legyűrte Libanont, amivel megkaparintotta a csoport második helyét.

 

KATAR–KÍNA 1–0

A katari bombagól története: a 66. percben Akram Afif bal oldali szögletből a 16-os előterébe emelte a labdát, a csapatkapitány, Hasszán al-Hajdosz pedig kapásból hatalmas lövést zúdított a kínai kapu jobb oldalába (1–0, VIDEÓ ITT!)

TÁDZSIKISZTÁN–LIBANON 2–1

A másik mérkőzésen a libanoniak Basszel Dzsradi remek lövésével megszerezték a vezetést a második félidő elején (0–1, VIDEÓ ITT!), és sokáig úgy tűnt, ez elég lesz a győzelemhez is, mert mintha átok ült volna a tádzsik válogatotton: két góljukat les miatt érvénytelenítették. S amikor úgy tűnt, Servoni Mabadsojev az oldalvonal közeléből bravúros lövéssel megbünteti a reklamálni messze kirohanó libanoni kapust, labdája a lécről kipattant (VIDEÓ ITT!)

A hajrában aztán mégiscsak fordítani tudtak az 54. perctől emberelőnyben játszó tádzsikok: Parvizdzson Umarbajev, a csapatkapitány szépen kivitelezett szabadrúgásból a kapu bal oldalába lőtt (1–1, VIDEÓ ITT!) – ez volt Tádzsikisztán történetének első gólja Ázsia-kupán –, és bár már az iksz is elég lett volna a második hely megszerzéséhez, a 92. percben Nuriddin Hamrukulov remekbe szabott ívelt fejessel a győztes gólt is megszerezte, kiejtve a libanoni csapatot (2–1, VIDEÓ ITT!).

Katar és Tádzsikisztán továbbjutott, és az egyetlen gólt sem szerző Kína reményei sem szálltak el végleg, de kicsi a valószínűsége, hogy két ponttal befér a négy legjobb csoportharmadik közé.

ÁZSIA-KUPA (KATAR)
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Katar–Kína 1–0 (Al-Hajdosz 66.)
Tádzsikisztán–Libanon 2–1 (Umarbajev 80., Hamrukulov 90+2., ill. Dzsradi 48.)
Kiállítva: K. el-Zein (54., Libanon)

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Katar

3

3

5–0

5

9

2. Tádzsikisztán

3

1

1

1

2–2

0

4

3. Kína

3

2

1

0–1

–1

2

4. Libanon

3

1

2

1–5

–4

1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik