ANK: óriási csapás a Liverpoolnak, Szalah is megsérült – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 10:06
MB MediaMohamed Szalah megsérült az egyiptomi válogatottban (Fotó: Getty Images)
Újabb meghatározó játékosát veszíthette el a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató angol élvonalbeli Liverpool, miután az Elefántcsontparton zajló Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének második fordulójában az egyiptomi Mohamed Szalah megsérült a Ghána elleni mérkőzésen.

Nincs könnyű helyzetben Jürgen Klopp, hiszen a Liverpoolnak alapvetően is sok sérültje van, Thiago Alcantara és Stefan Bajcetic nem játszott az idényben, de jelenleg Joel Matip, Andrew Robertson, Kosztasz Cimikasz, Trent Alexander-Arnold és Ben Doak sem bevethető a Newcastle United elleni bajnokin combsérülést szenvedő Szoboszlai Dominik mellett, ráadásul a német menedzser a kontinenstornák miatt a japán középpályásra, Endo Vatarura és Mohamed Szalahra sem számíthat januárban.

Az egyiptomi támadó az ANK-szereplés miatt amúgy sem lett volna bevethető, ám a csoportkör 2. fordulójában, a Ghána elleni találkozón Szalahot még a szünet előtt le kellett cserélni, mert a combját fájlalta.

Az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség még nem közölt semmit Szalah állapotáról, a Liverpool pedig nem tudott konkrétumokkal szolgálni a támadóval kapcsolatban, csupán annyit írt honlapján, hogy láthatóan megsérült.

Az egyiptomi válogatott portugál kapitánya, Rui Vitória a mérkőzés után úgy fogalmazott: túl korai bármit is mondani, de úgy véli, nem nagy a gond.

„Természetesen aggódunk és reméljük, hogy nem súlyos a dolog. Szalah a világ egyik legjobb játékosa, és szeretnénk, ha mindig játszana” – mondta Vitória.

FRISSÍTÉS: Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a Bournemouth elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón beszélt Szalah sérüléséről.

„Semmit sem tudunk. Tegnap este beszéltem vele és további vizsgálatokra van szüksége. Most is ezt teszik és majd többet tudunk. Abban a pillanatban természetesen sokkolt” – mondta Klopp megjegyezve, hogy Szalah ritkán jelent sérültet, így biztosan van valami baja.

Mohamed Szalah egyébként remekelt a 2023–2024-es idény eddigi szakaszában, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 27 mérkőzésen 18 gólnál és kilenc gólpassznál jár, de csapágyasra is van játszatva, hiszen a Liverpool FC-ben 2046 percet játszott.

Egyiptom két forduló után két ponttal a második helyen áll a B-csoportban, hétfőn a Zöld-foki-szigetek ellen vívhatja ki a továbbjutást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik