Törökország: hiába a döntés, a Fener és a Galata nem akar Szaúd-Arábiában játszani

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.11.06. 21:06
null
Meccshangulat az Atatürk Olimpiai Stadionban (Fotó: AFP)
Sem a bajnok Galatasaray, sem a kupagyőztes Fenerbahce nem kíván eleget tenni a Török Labdarúgó-szövetség határozatának, amely szerint az idei szuperkupa-mérkőzést Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezzék meg.

 

A török szövetség – amely erősen támogatta Szaúd-Arábia világbajnokság-rendezési ambícióját – a napokban határozatban jelentette be, hogy elfogadta a szaúdi királyságból kapott ajánlatot, ennek értelmében a szuperkupa-mérkőzés december 29-én Rijádban lesz.

Ezt követően a Fenerbahce elnöksége egyhangú szavazással kinyilvánította, hogy a modern Törökország 100. születésnapján méltatlan lenne külföldön lejátszani a szuperkupa-mérkőzést, és azt javasolta, hogy a meccs legyen az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban.

Az Ajanspor török sportoldal a hírről beszámolván hozzáteszi, hogy Ugur Dündar, a klub egyik tekintélyes vezetője arról is beszélt: nem lenne helyes a mérkőzést pont a 100. évfordulón egy olyan országban lejátszani, amelyik finoman fogalmazva nem szimpatizál a török államalapító, Kemal Atatürk világi államról vallott elveivel.

A Galatasaray a török futballbarátokra hivatkozva érvel. „A szuperkupa-meccs külföldi rendezése ambiciózus terv, de szurkolóként nem tudom támogatni. Harmincmillió drukker véleménye ez, valószínűleg a Fenerbahce hívei is egyetértenek velem. Semmi sincs még eldöntve. A szövetségnek helyre kell hoznia a hibáját” – fogalmazott Metin Öztürk, a bajnokcsapat alelnöke.

A török szövetség egyelőre nem adott ki újabb közleményt az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik