Libertadores-kupa: Fluminense–Boca Juniors döntő lesz

Vágólapra másolva!
2023.10.06. 08:58
null
Cavaniék bejutottak a Libertadores-kupa döntőjébe (Fotó: Getty Images)
Az argentin Boca Juniors játssza majd a finálét a brazil Fluminensével a labdarúgó Libertadores-kupában, miután az elődöntőben felülmúlta a szintén brazil Palmeirast.

 

Az első mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult Buenos Airesben, a Sao Pauló-i visszavágón pedig 1–1-es eredmény után tizenegyesekkel 4–2-re nyert a vendégcsapat. Az uruguayi Edinson Cavani szerzett vezetést az első félidőben a Boca Juniorsnak, majd a saját tizenegyesét kihagyta, de ennek nem lett negatív következménye a csapatára nézve, mert az argentin Sergio Romero kettőt kivédett.

A Boca Juniors eddig hatszor – 1977-ben, 1978-ban, 2000-ben, 2001-ben, 2003-ban és 2007-ben – nyerte meg a legrangosabb dél-amerikai klubsorozatot, a hetedik győzelmét november 4-én, Rio de Janeiróban, a Maracana Stadionban harcolhatja ki. Ha sikerrel jár, beállítja az argentin Independiente rekordját.

Ellenfele, a Fluminense 2–2-es hazai döntetlent követően ugyancsak idegenben harcolta ki – egy nappal korábban – a továbbjutást a szintén brazil, Porto Alegre-i International 2–1-es legyőzésével. A Fluminense az első diadalát arathatja, eddig egyszer, 2008-ban került döntőbe, ám akkor kikapott.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik