Norvégia: adócsalásért börtönbe megy egy norvég FIFA-bíró

Vágólapra másolva!
2023.09.12. 13:50
null
Moen pályán maradna a büntetése ellenére is (Fotó: Getty Images)
A norvég bíróság adócsalás miatt négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte és 100 000 norvég korona pénzbírság befizetésére kötelezte a 44 éves FIFA-bírót, Svein Oddvar Moent, miután 2014 és 2020 között több mint egymillió norvég koronányi (34 millió forint) adót nem fizetett be. Moen nem tervezi a visszavonulást a büntetés miatt, sőt, már a hétvégén is VAR-bíróként dolgozna.

A norvég VG című lap beszámolója szerint a területileg illetékes norvég bíróság ítélete azért lett szokatlanul enyhe, mert Moen az eljárás kezdetével fogva együttműködő volt a hatóságokkal, bűnösnek vallotta magát, s a terhére felrótt összeget hiánytalanul be is fizette.

„A kezdetektől fogva azt mondtam, hogy bármilyen ítélet is születik elfogadom, úgyhogy most ezt is teszem” – mondta szűkszavúan a játékvezető az ítélet kihirdetése után.

Moen annyit még elárult a VG-nek, hogy a történtek ellenére nem tervezi játékvezetői pályafutása befejezését, vagy felfüggesztését. Sőt, szeretné elérni, hogy hétvégente – bokáján nyomkövetővel – folytathassa a bíráskodást. Most hétvégén például VAR-játékvezetőként lenne jelenése.

Moen játékvezetőként két csoportmérkőzésen dirigált a 2016-os Európa-bajnokságon, a BL-ben pedig több negyeddöntőt is ő vezetett. Nemzetközi karrierje korábbi szakaszában ő fújta a sípot többek között a 2011 márciusában lejátszott 5–3-as Hollandia–Magyarország találkozón és pályája egyik első nemzetközi kupameccsén az Újpest–Vadúz (0–4) mérkőzésen is ő vezetett. Utóbbi volt az a mérkőzés, amely után Bicskei Bertalan azonnal lemondott a lila-fehérek vezetőedzői posztjáról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik