Hatgólos őrület, iksz a Topolya és a Partizan bajnoki nyitányán

Vágólapra másolva!
2023.07.29. 20:53
null
A szerb futball egyik nagyágyúja ellen kezdi az új idényt a TSC (Fotó: TSC)
Döntetlennel kezdte meg a 2023–2024-es idényt a Topolyai Sport Club, miután a szerb Szuperliga első fordulójában saját közönsége előtt 3–3-as döntetlent játszott a belgrádi Partizannal. A hazaiak végig egyenrangú ellenfelei voltak a fővárosi együttesnek, vezettek is, sőt, 2–2-es állásnál tizenegyest hibáztak, de végül örülhettek az egy pontnak, amit a bírói ráadás hatodik percében szereztek meg.

SZERB SZUPERLIGA
Topolyai SC–Partizan 3–3 (2–2)
Topolya,
TSC Aréna, 4500 néző. Vezette: M. Mitics
TSC: V. Ilics – Calusic, Sztojics, Antonics – Petrovics, Djakovac, Kuveljics (Radin, 60.), Cvetkovics – Pantovics (Csirkovics, 75.), Sztanics (Rakonjac, 60.), Sz. Jovanovics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Partizan: Sztevanovics – Antics, M. Ilics, Markovics, Filipovics – Balics (Scsekics, 53.), Natko (Pantics, 70.) – Menig, Kanouté (Bazsdar 73.), Severina (Kalulu, 54.) – N. Nikolics (Saldanha, 54.). Edző: Igor Duljaj
Gólszerző: Antonics (12.), Djakovac (45+5. – 11-esből), Sztojics (90+6.), ill. Natko (40.), Belics (43.), Saldanha (79.)
Kiállítva: Kalulu (Partizan) a 90+5. percben.

ÖSSZEFOGLALÓ

A kezdeti tapogatódzás a mérkőzés elején elmaradt, s a második percben nem sok hiányzott, hogy a hazaiak megszerezzék a vezetést, ugyanis a bajnok Crvena zvezdából érkezett Sztanics a visszagurítás után keményen lőtt kapura, azonban a Partizan kapusának sikerült bravúrral hárítania, a kipattanót pedig Ifet Djakovac bombázta kapura, de a vendégek védőjének, Markovicsnak sikerült megállítania a lövést a gólvonal előtt. Egy perccel később a Partizan előtt adódott gólszerzési lehetőség, amikor egy gyors akció végén Menig vette célba a rövid sarkot, de be kellett érnie egy szöglettel.

A 12. percben Nemanja Petrovics a bal oldalról ívelt át a jobbra, ahol Milos Cvetkovicsra senki se figyelt, ő pedig becsapva a védőket, nem adott középre, hanem visszagurított a második hullámban érkező Goran Antonics elé, aki állítgatás nélkül kilőtte a jobb felsőt (1–0). A Partizan hiába igyekezett, nem tudta feltörni a TSC remek védekezését, egészen a 40. percig, amikor Kuveljics adott el egy labdát, a gyors ellentámadás végén Natko tizenhat méterről, szemben a kapuval a bal felső sarokba lőtt (1–1).

A semmiből jött gól teljesen összezavarta a hazaiakat, s három perccel később Calusic veszített el hátul egy labdát, s Natko bal oldali beadását Nikolics okosan átlépte, Belicsnek pedig már csak az maradt, hogy pár méterről a kapuba gurítsa a labdát (1–2). Úgy tűnt, hogy a vendégek egygólos előnnyel mennek majd pihenőre, de miután Mitics jelezte, hogy mindjárt véget vet az első játékrésznek, csak előbb visszanéz egy vitatott esetet a VAR-szoba kérésére. Mint kiderült, Kanouté a tizenhatosban megrúgta Sztanicsot, így a játékvezető tizenegyest ítélt, amit a bírói ráadás ötödik percében Djakovac magabiztosan váltott gólra és egyenlített (2–2).

A második játékrész elején kettős cserét hajtott végre Igor Duljaj, s Saldanha első labdaérintésre tizenegyest harcolt ki az 55. percben, azonban Natko lövését Veljko Ilics magához ölelte, így maradt a 2–2. Pár perccel később a szintén csereként beállt Scsekics lőtt a hazaiak kapujába, ám les miatt a találatot érvénytelenítette a játékvezető. A 75. percben Milos Cvetkovics csapott le egy labdára és tört be a tizenhatosba, Pantics szabálytalankodott vele szemben, s Djakovac másodszor is tizenegyest végezhetett el, ezúttal azonban félmagasan lőtt, és Sztevanovics bravúrral védett.

A kimaradt tizenegyes utáni büntetést nem maradt el, a vendégek a következő percben egy szöglet után, Saldanha góljával ismét megszerezték a vezetést a 79. percben (2–3). A hátralevő negyedórában hiába igyekezett a TSC, a vendégek védelme állta a sarat, és egészen a 90+5. percig megőrizte előnyét, akkor azonban Mircsevszki szöglete után Nemanja Sztojics lőtt gólt (3–3), ami azt jelentette, hogy a hazaiaknak sikerült az egyik pontot otthon tartaniuk. A TSC a második fordulóban a nisi Radnicski vendégeként lép pályára.

PERCRŐL PERCRE

ITT A VÉGE, A TOPOLYA ŐRÜLT MECCSEN IKSZELT A PARTIZANNAL!

90+6. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! HÁT ITT MI FOLYIK?!! EGYENLÍT A TSC AZ UTOLSÓ MÁSODPERCEKBEN! Mircsevszki beadását Sztojics bólintotta a hálóba! Ez valami őrület!

90+5. perc: Kalulu megkapta a második sárga lapját, az utolsó másodpercekre megfogyatkozik a Partizan.

90+5. perc: Petrovics kapott még egy sárgát, mivel megakadályozot egy ellentámadást

90+2. perc: Sztojics rúgta hasba Sztevanovicsot, aki természetesen lent is marad, ezzel is múlnak a másodpercek.

Öt perc lesz a ráadás.

90. perc: Kalulu kapott sárga lapot.

88. perc: Menig lőtt kapura balról, egy védő még beleért, szöglethez jutott a Partizan. Bazsdar lőtt a beívelés után, de Ilics megfogtaa labdát.

85. perc: Újabb hazai csere, Goran Antonics le, Martin Mircsevszki be.

83. perc: Nem sok hiányzott a negyedik vendég gólhoz! Menig ment el a bal szélen, Saldanha elé pörgetett, de a játékos egy ütemet késett.

79. perc: MEGBOSSZULTA MAGÁT A KIHAGYOTT TIZENEGYES, ISMÉT VEZETNEK A VENDÉGEK! A bal oldalról végezhetett el szögletet a Partizan, Pantics adott középre, a labda Saldanha elé került, aki egy méterről a hálóba sodorta.

78. perc: Sztojics durváskodik, ő is besárgul.

77. perc: EZ IS KIMARADT! Djakovac a jobb alsót vette célba, de Sztevanovics ezúttal kibabrált.

76. perc: BÜNTETŐ! A meccsen már a harmadik! Pantics elveszítette a labdát, Cvetkovics csapott le rá, a játékvezető tizenegyest ítélt a TSC-nek! Az biztos volt, hogy Pantics szabálytalankodott, csak az a kérdés, kívül volt-e az eset. A VAR-szoba megerősítette a döntést, tizenegyes. Ismét Djakovac áll oda.

75. perc: Pantovics le, Alekszandar Csirkovics be a TSC-nél.

73. perc: Kanouté le, Szamed Bazsdar jön a helyére.

72. perc: Kanouté kér ápolást, egyelőre úgy néz ki, hogy csak a görcs kapta el a lábát... mégsem, le kell cserélni,

70. perc: Natko ment le, Danilo Pantics áll be a helyére

69. perc: Helyzet! Menig ment el a bal szélen, éles szögből ballal lőtt, de Ilics a helyén volt.

66. perc: Petrovics ívelt középre, Sztevanovics azonban résen volt, így nem jutott el a labda Jovanovicsig.

60. perc: Kettős hazai csere, Petar Sztanics le, Marko Rakonjac be, Nikola Kuveljics le, Milan Radin be.

57. perc: LESGÓL, Scsekics vette be a hazai kaput, de les miatt érvénytelen a találat.

56. perc: Cvetkovics kapott sárga lapot.

55. perc: KIMARADT A BÜNTETŐ! Natko rendkívül gyatrán végezte el a tizenegyest, Ilics könnyedén fogta a félmagasan, lágyan jobbra érkezp labdát.

54. perc: Tizenegyest kapott a Partizan! A frissen beállt Saldanha tört be a tizenhatoson belülre, elvitte a labdát a kapus mellett, aki kézzel hozzáért a lábához.

54. perc: Hármas csere a vendégeknél, Nikolics és Severina helyére Saldanha és Kalulu állt be. A sérült Belics helyére Scsekics érkezett.

52. perc: Belicset ápolják, a belgrádi középpályás végül lebicegett a pályáról.

48. perc: Filipovics lecsúszott beadása kis híján a kapuba hullott, Ilics viszont résen volt.

Nincs csere a szünetben, folytatjuk!

Nemanja Nikolics az öltözőbe menet még vitatkozott egy sort a játékvezetővel, sárga lap lett a jutalma.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+5.perc: GÓÓÓÓÓL! EGYENLÍT A TSC! Djakovac a jobb alsó sarokba lőtte a büntetőt, Sztevanovics rajta volt, de nem tudott védeni!

45+5. perc: Tizenegyest kap a TSC! Kanouté rúgta fel Sztanicsot a tizenhatoson belül.

45+2. perc: Úgy tűnt, hogy Mitics játékvezető lefújja a félidőt, de a VAR-szobából jeleztek neki, vissza kell néznie egy esetet.

Két perc lesz a ráadás.

43. perc. HÁT EZ GYORS VOLT, MÁRIS VEZET A PARTIZAN. Ezúttal Calusic veszítette el a labdát, ismét egy villámgyors ellentámadás következett – Natko a bal oldalról gurított középre, Nikolics átlépte a labdát, Belicsnek pedig közelről kellett betalálnia, s élt is a lehetőséggel.

40. perc: GÓÓÓL, egyenlít a Partizan. Kuveljics hibázott, elveszített egy labdát, a gyors támadás végén Natko 16 méterről szemben a kapuval a bal felsőbe lőtt. Átlövésre átlövés a válasz.

38. perc: HELYZET! Severina adott középre, a labda a másik oldalon álló Natko elé került, aki a bal alsót célozta meg, Sztojicsnak sikerült belelépnie a lövésbe, így biztos góltól mentette meg csapatát.

37. perc: Calusic próbálta meg egy előreíveléssel megtalálni Jovanovicsot, de Sztevanovics kapusé lett a labda.

34. perc: Sztojics és Nikolics ütközött össze, utóbbi harminc másodperc után jelezte, hogy folytatja a mérkőzést, habár előtte nagyon fájlalta a vállát.

Nagyon jól zárja a területeket a TSC, amit az is bizonyít, hogy a Partizan majdnem eljutott a hazaiak tizenhatosáig, ott azonban annyira tanácstalan volt, hogy a labda visszakerült a vendégkapushoz .

29. perc: Calusic sárgult be, páros lábbal csúszott oda Severinának.

26. perc: Veszélyes helyről kapott szabadrúgást a Partizan.A beívelt labdát elfejelik keresztbe, majd a védők tisztáztak.

„Uprava napolje!” –zendített rá a vendégtábor, a Partizan ultrái a klubvezetés lemondását követelik.

15. perc: MAJDNEM OTT VOLT A MÁSODIK! Egy bal oldali szabadrúgásnál Calusic bújt ki a védők közül, s csupán centikkel fejelt a bal kapufa mellé.

12. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! VEZET A TSC! ÓRIÁSI GÓLT LŐ ANTONICS! A topolyai védő előrehúzódott a támadással, s a védők által röviden kifejelt labdát állítgatás nélkül ágyúzta a jobb felső sarokba.

10. perc: Menig robogott el a bal szélen, kiszorított helyzetből lőtt, de a holland légiós labdája nem találta el a kaput.

Egyelőre a Partizan ultrái a hangosabbak a 4500 fős TSC Arénában.

9. perc: Jovanovics ugrott ki a belgrádi védők közül, de mindezt lesről tette.

6. perc: Egy vendég szabadrúgás után visszafejelt labdát Ilics lőtt a hazai kapura – kiváló reflexszel hárított a topolyai kapus.

5. perc: Djakovac csípett el egy labdát a vendég térfélen, majd betört a tizenhatoson belülre, de menet közben elsodorta az egyik védőt.

2. perc: MEKKORA ZICCER! Sztanics egy alapvonalról visszagurított labdát küldött a kapura, amit Sztevanovics bravúrral védett – a kipattanót Markovics takarította el a gólvonalról.

Elkezdődött a mérkőzés!

Érkeznek a csapatok, sötétkékben játszik a Topolya, míg a Partizan hagyományos zebracsíkos szerelésében lép pályára. A találkozót Milan Mitics vezeti.

Huszonnyolc fokos melegben lépnek ma pályára a csapatok, jelentik a helyszínről.

A kezdés előtt felcsendül a stadionban a „Nélküled”.

Ez pedig a Partizan kezdő tizenegye.

Itt a Topolya kezdőcsapata.

Köszöntjük olvasóinkat a TSC–Partizan szerb bajnoki mérkőzés élő közvetítésében, a meccs hamarosan elkezdődik.

ELŐZMÉNYEK

A szerb bajnokság ezüstérmese, a TSC a belgrádi Partizant fogadja a Szuperliga 2023–2024-es idényének első fordulójában. A bajnokság a tervezettnél egy héttel később rajtol, mivel az előző évad végén bundázás miatt pontlevonással sújtott, így kieső FK Kolubara a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése miatt az élvonalban maradt volna, ám a Szerb Labdarúgó-szövetség elvette az egyesület versenyengedélyét.

„Nem hiszem, hogy bármelyik topformában van a csapatok közül”   – mondta Zsarko Lazetics, a TSC vezetőedzője. A tréner szerint a topolyai együttesben még mindig érezhető az eufória az előző idényben elért ezüstérem miatt. A csapat a nyáron sok játékossal erősödött, többek között Sós Bencével a DVSC-től, a felkészülés során azonban kétszer nyert és négy vereséget szenvedett.

„Az új igazolásoknak időt kell hagyni a beilleszkedésre. Hogy valójában mennyire volt sikeres a felkészülés, azt majd az első néhány forduló mutatja meg”    – jelentette ki a szombati idénynyitó bajnoki előtt a vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik