Spanyolország: fennáll az eltűnés kockázata, Dani Alves börtönben marad

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.05.10. 08:38
null
Dani Alves (Fotó: AFP, archív)
Címkék
Az illetékes spanyolországi bíróság ismét elutasította Dani Alves ügyvédjének beadványát, nem helyezik szabadlábra a szexuális zaklatás gyanújával januárban őrizetbe vett brazil labdarúgót.

 

A brazil játékos ügyvédje felajánlotta, hogy védence a spanyol és a brazil útlevelét is letétbe helyezi, ám a Katalán Legfelsőbb Bíróság így is magasnak látja a szökés kockázatát. Az elutasításban úgy fogalmaztak: Dani Alves anyagi helyzete lehetővé teszi, hogy bármikor elhagyja Spanyolországot, és ismeretlen helyre távozva megpróbálja elkerülni a felelősségre vonást.

Ügyvédje egyszer már februárban is kérvényezte, hogy Alves szabadlábon védekezhessen az ellene felhozott vád ellen, de a bíróság akkor is nemleges választ adott.

Dani Alvest januárban vették őrizetbe, miután egy nő azzal vádolta meg, hogy decemberben egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatta őt. A 40 éves labdarúgó tagadja a vádat.

A karrierje meghatározó éveit a Sevillában és a Barcelonában töltő, 126-szoros brazil válogatott labdarúgó 2022 nyara óta a mexikói UNAM alkalmazásában állt, ám januári őrizetbe vétele után felbontották a szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik