FFT: olvasóinknak válaszol Fernandinho, a brazil, aki imádja Manchester városát

Vágólapra másolva!
2021.11.01. 21:32
„Amikor egy vébé elődöntőjében az ellenfél öt nullra vezet harminc perc után, még a valóság is megkérdőjeleződik”. A brazil Fernandinho mesélt a FFT olvasóinak a Sahtarról, és a 2014-es világbajnokságon a németektől elszenvedett, megalázó 7–1-ről.

Fernandinho nagy utat tett meg. A kilencedik Premier League-idényét tölti, és csapatkapitányként vezeti a Manchester Cityt, amely a bajnoki címet készül megvédeni. A 36 éves brazil már négy alkalommal nyert bajnokságot Angliában. Emellett egy rekord is megdőlhet. A 2021–22-es idény kezdetén csupán 14 mérkőzéssel maradt el a brazilként legtöbb angol élvonalbeli meccsen pályára lépő Williantól, így szinte biztosra mondható, hogy megelőzi honfitársát.

Egyetlenegy alkalommal szakítja félbe udvariasan az interjút, akkor, amikor tizenegy éves fia lábán kicseréli a kötést. A gyerek is a City akadémiáján nevelkedik. „Látta, hogy az apja mivel foglalkozik, és elkezdte utánozni” – mondja, és büszkeség ül az arcán. Nagyon sok mindent kell át beszélnünk, többek közt, hogy miért ült a kispadon a már nagyon várt májusi BL-döntőben, miért hagyta ott majdnem a Cityt a nyáron, hogyan emlékszik vissza a Sahtar Doneckben töltött szép napokra, és miként értékeli válogatott pályafutását. Az olvasók kérdéseire válaszol: Fernandinho.

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik