Argentína: Maradona trónról dirigált a születésnapján

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 08:54
null
A Newell’s Old Boys trónnal kedveskedett Diego Maradonának (Fotó: Getty Images)
Szerdán lett 59 esztendős Diego Maradona, argentin futballegenda, aki jelenleg a hazája első osztályú labdarúgó-bajnokságában szereplő Gimnasia vezetőedzője. Születésnapjára kiütéses győzelmet kapott csapatától, ráadásul a mérkőzést egy trónról követhette végig a vendéglátó Newells Old Boys jóvoltából.

Maradona már nem szívesen állja végig a mérkőzéseket, miközben a kiesés ellen küzdő együttesét irányítja, de a kispadig sem fárad, ha nem muszáj. Csapata bajnokijait általában egy kis széken követi figyelemmel, az 59. születésnapja előestéjén viszont már egy valódi trónról követhette végig csapata vendégjátékát a felsőházi Newell’s Old Boys otthonában.

A hazai meccseken kisszékről dirigál (Fotó: AFP)
A hazai meccseken kisszékről dirigál (Fotó: AFP)

Maradona 1993-ban és 1994-ben játszott a Newell’s Old Boyban, és korábbi csapata ezzel a gesztussal hálálta meg neki a közös éveket. A tabella 7. helyén álló csapat játékosai is hozzátettek Maradona jókedvéhez, 4–0-s vereséget szenvedtek a korábbi szövetségi kapitány csapatától.

A Gimnasia La Plata a három pont megszerzésével is csak a 23. a 24 csapatos argentin élvonalban, de lehet, hogy az eddigi nehézségekre éppen Maradona új ülőalkalmatossága lesz a megoldás…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik