PSG: Cavani érkezik, Leonardo hamarabb távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.16. 18:43
null
Cavani öt évre érkezett a PSG-hez (Fotó: psg.fr)
A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata sajtótájékoztató keretében jelentette be a Napolitól érkező Edinson Cavani leigazolását. A Napolitól megszerzett uruguayi támadó öt évre kötelezte el magát a PSG-hez, ahol a kilences számú mezt fogja viselni.

A sajtótájékoztató az eredetileg tervezetthez képest több mint két órával később kezdődött, de az újságírók már korábban megosztottak olyan képeket, amelyekről egyértelmű volt, hogy Cavani bemutatása lesz a fő téma. A sajtó több munkatársát olyannyira felidegesítette a csúszás, hogy fogták magukat, és távoztak. Az uruguayi játékosról közben olyan felvétel jelent meg, amelyből kiderült, a 9-es mezt fogja viselni új csapatában.

Végül nem sokkal hat óra után kezdődött a sajtótájékoztató, ahol bejelentették, Cavani öt évre írt alá.

 

A FUTBALLTÖRTÉNELEM LEGDRÁGÁBB ÁTIGAZOLÁSAI (AZ ÖSSZEGEK NÉMELYIKE BECSÜLT)
1. Cristiano Ronaldo (Manchester United–Real Madrid, 2009) 94 millió euró
2. Zinedine Zidane (Juventus–Real Madrid, 2001) 71.5
3. Zlatan Ibrahimovic (Internazionale–FC Barcelona, 2009) 69
4. Kaká (AC Milan–Real Madrid, 2009) 65
5. Edinson Cavani (Napoli–Paris St. Germain, 2013) 64
6. Luis Figo (FC Barcelona-Real Madrid, 2000) 61,5
7. Radamel Falcao (Atlético Madrid–AS Monaco, 2013) 60
8. Fernando Torres (Liverpool–Chelsea, 2011) 58,5
9. Neymar (FC Santos–FC Barcelona, 2013) 57
10. Hulk (FC Porto–Zenit, 2012) 55

„Cavani megszerzése újabb bizonyíték rá, hogy képesek vagyunk a világ legjobb játékosainak leigazolására. A játékost meggyőzte a koncepciónk. És alig várja az új kihívásokat. Különösen örülünk, hogy egy ennyire keresett játékost sikerült megszereznünk" – mondta Nasszer al-Khelaifi, a PSG első embere.

Cavani az uruguayi Danubióban kezdte karrierjét, ahonnan 2007-ben igazolt át a Palermóhoz. 2011-ben a Napoli szerezte meg a játékjogát, és többek között a csatár góljainak is köszönhetően 2012-ben megnyerték az Olasz Kupát, míg az elmúlt szezonban második helyen végeztek a bajnokságban a Juventus mögött. A Real Madrid, a Chelsea és a Manchester City is szívesen látta volna a soraiban, de végül a PSG lett a befutó.

„Egy percig sem hezitáltam, hogy elfogadjam a PSG ajánlatát. A klub és az elnök tervei meggyőzőek voltak. Nagyszerű éveket töltöttem el Nápolyban, de olyan ambiciózus projektet vázoltak fel nekem, amelyhez csatlakoznom kellett. Azt üzenem a szurkolóknak, hogy mindent meg fogok tenni a minél sikeresebb szereplésért. Azon leszünk, hogy megnyerjük a francia bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. Örülök, hogy együtt játszhatok Ibrával, aki egy világklasszis, remélem, minél több gólt lövünk majd a ligában" – mondta Cavani a bemutatása alkalmával, hozzátéve, hogy minél hamarabb szeretne megtanulni franciául.

A Napolitól sajtóhírek szerint 64 millió euróért megvásárolt 26 éves csatár hétfőn érkezett meg Párizsba, ahol részt vett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton. A PSG ezzel új ligarekordot állított fel, az újra első osztályú Monaco a nyáron 60 millióért szerezte meg Radamel Falcaót az Atlético Madridtól. A katari tulajdonban lévő PSG az utóbbi két évben több mint 200 millió eurót (körülbelül 59 milliárd forintot) költött játékosok vásárlására.

Nasszer al-Khelaifi azt is elmondta, hogy Leonardo az eredetileg tervezettnél korábban távozik.

„Cavani megszerzése volt a legutolsó akcióm a klubnál" – mondta a távozó sportigazgató, akit a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) fellebbviteli bizottsága 2014. június 30-ig tiltott el.

A kilences mezt fogja viselni új csapatában
A kilences mezt fogja viselni új csapatában

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik