Szerbia: a BEK-győztes csapatnál ételre sem jut a játékosoknak

Vágólapra másolva!
2013.03.05. 14:36
Súlyos anyagi problémákkal bajlódik a szerb élvonalbeli Crvena zvezda labdarúgócsapata: a sokat kritizált Alekszandar Jankovics vezetőedző elmondása szerint a játékosoknak lakbérre és a mindennapi betevőre is alig-alig van pénzük.

„Soha nem volt még ilyen siralmas a helyzet, a játékosok megélhetése a kérdés. A problémák csak sokasodnak, megoldást nem nagyon látok a közeljövőben, én pedig nem vagyok varázsló – nyilatkozta Alekszandar Jankovics az Informer nevű belgrádi napilapnak. – Tudom, hogy sokkal többre képes ez a csapat, de éhes játékosok nem tudnak futballozni. Bár kritizáltam őket a Rad elleni teljesítményükért, a szurkolóknak tudniuk kell a helyzetükről." az Informer nevű belgrádi napilapnak. – Tudom, hogy sokkal többre képes ez a csapat, de éhes játékosok nem tudnak futballozni. Bár kritizáltam őket a Rad elleni teljesítményükért, a szurkolóknak tudniuk kell a helyzetükről."

A Crvena zvezda a hétvégén 1–1-es döntetlenre végzett a városi rivális Rad Beograd ellen, így a hátránya már öt pont az éllovas Partizan Beograddal szemben, ráadásul a listavezető eggyel kevesebb meccset játszott. A két belgrádi együttes csatájából a jelek szerint ismét a Partizan jön majd ki győztesen, amely rekordot jelentő hatodik bajnoki címét nyerheti sorozatban.

Az 1991-ben BEK-győztes Crvena zvezda futballistái november óta alig kapnak fizetést, fejenként mindössze 600 eurót utalt át nekik a klub, melynek adóssága már 50 millió euróra tehető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik