Kovács Péter barátok közé tér vissza a bajnokság nyitó fordulójában

Vágólapra másolva!
2009.03.14. 01:48
Szombaton a Stabaek–Lilleström találkozóval megkezdődik a norvég elsőosztályú labdarúgó-bajnokság 2009-es idénye, melynek tagja lesz az újoncként szereplő Odd Grenlandnak is, Kovács Péter klubja. A magyar csatár 22 góljával kulcsszerepet vállalt csapata feljutásában – nem mellesleg ő lett a másodosztály gólkirálya is. Az Odd az első fordulóban Kovács korábbi klubjához, a Viking Stavanger otthonába látogat.
Kovács Péter (felemelt kézzel) szerint akár az első tízben is végezhetnek
Fotó: Imago
Kovács Péter (felemelt kézzel) szerint akár az első tízben is végezhetnek
Kovács Péter (felemelt kézzel) szerint akár az első tízben is végezhetnek
Fotó: Imago
Kovács Péter (felemelt kézzel) szerint akár az első tízben is végezhetnek

KOVÁCS PÉTER ÉSZAKI LÉGIÓSKODÁSA

1998–99 FC Lahti (finn) 28/10
1999–2002 FC Haka (finn) 64/21
2002–04 Tromsö (norvég) 46/24
2004–06 Viking (norvég) 29/8
2006–08 Strömsgodset (norvég) 41/17
2008– Odd Grenland (norvég) 29/22
* Az utolsó oszlopban a bajnoki mérkőzések/szerzett gólok száma szerepel.
Remek évet zárt tavaly Kovács Péter, amire a húszszoros norvég bajnok Rosenborgnál is felfigyeltek, és a télen ötmillió norvég koronát ajánlottak érte. Az Odd Grenland vezetői azonban ennyiért nem voltak hajlandóak megválni kulcsjátékosuktól, így a sokszoros BL-résztvevő klub mással erősítette meg keretét, Kovács pedig Skien városában maradt, ahol a biztos bennmararást tűzték ki célul a vezetők.

„Újoncként természetesen az az elsőszámú célunk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, bár a játékosállományunk alapján akár a tizedik hely környékére is odaérhetünk. Erre viszont csak akkor van esélyünk, ha szerencsénk lesz és elkerülnek bennünket a sérülések, mivel nem túl bő kerettel dolgozunk" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Kovács Péter, aki az első fordulóban ismerős környezetbe tér vissza, ugyanis 2004 és 2006 között a Vikinget erősítette.

„Korábbi csapatomból négy-öt játékossal a mai napig tartom a kapcsolatot, és az erőnléti edzővel is rendszeresen szoktam beszélgetni” – folytatta a 198 centiméter magas támadó, aki idén is kulcsszerepet kap majd együttesében, mely a télen egy középpályással, valamint egy brazil középső védővel erősítette meg keretét.

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt rá, hogy egy újabb jó szezon után behívják a válogatottba, a következőt mondta: „Teszem a dolgomat, megpróbálok minél jobb teljesítményt nyújtani a klubomban, aztán hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül.”

A norvég bajnokság címvédője a Stabaek, nagy kérdés, hogy a 90-es és a 2000-es évek elején egyeduralkodónak számító Rosenborg – mely az elmúlt két idényben még a dobogóról is lecsúszott – vissza tudja-e szerezni a trónját.

TIPPELIGAEN

1. FORDULÓ
SZOMBAT
Stabaek–Lilleström
VASÁRNAP
Aalesund–Tromsö
Bodö/Glimt–Fredrikstad
Lyn–Molde
Stromsgodset–Start Kristiansand
Viking–Odd Grenland
Rosenborg–Valerenga Oslo
HÉTFŐ
Sandefjord–Brann Bergen


KOVÁCS (9) REMEKELT A 2008-AS SZEZONBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik