Videó: „Nem kell így a gól” – az év egyik legsportszerűbb jelenete Norvégiából

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.17. 14:59
Rendkívül sportszerű jelenetet láthattak a nézők a norvég élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában. Az Odd Grenland és a Brann Bergen egymás elleni mérkőzésének első félidejében, 0–0-s állásnál a vendégek támadója, Bard Finne kapott egy hosszú labdát hátulról, és versenyt futott a védőjével. Az előnyösebb pozícióból induló Sondre Solholm azonban futás közben húzódást szenvedett, így a csatár egy az egyben vezethette volna a labdát kapura. A támadó a sérülést észlelte, és úgy döntött, „nem kell így a gól”, megállt, majd kirúgta a labdát oldalra.

„Úgy tűnt, súlyosan megsérült – idézte a sportszerűen megálló Bard Finne-t anorway.postsen.com.Jó, hogy lement a pályáról, mert különben gyanússá váltam volna.”

A lelátóról figyelő norvég válogatott szövetségi kapitánynak, Stale Solbakkennekis elnyerte a tetszését a jelenet, aki megtapsolta a sportszerű cselekedetet és elismerően beszélt a norvég játékosról.

Finne csapata 2–0-s vereséget szenvedett.

Ebben a párosításban egyébként láthattunk már hasonló jelenetet, de akkor a csatár nem állt meg, hanem gólt lőtt. Kovács Péter volt az, aki az Odd Grenland játékosaként 1–0-s vezetésnél a kapus sérülését kihasználva lecsapott a labdára, és a hálóba gurított. Az eset 2009 augusztusában történt, Kovács csapata 5–1-re megnyerte a kupameccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik