Jöttek, mentek: Keane a Tottenhambe, Quaresma a Chelsea-be

H.Á. H.Á.H.Á. H.Á.
Vágólapra másolva!
2009.02.02. 12:58
Címkék
Magyar idő szerint hétfő este hat órakor lezárult a téli átigazolási időszak az európai topligákban. A nagyobb horderejű átigazolások nagy valószínűséggel már ismertté váltak a világsajtóban, de könnyen előfordulhat, hogy lesznek még nagy durranások… Andrej Arsavin a legfrissebb információk szerint például úgy néz ki, mégis az Arsenal játékosa lesz.
Robbie Keane ismét a Tottenhambe szerződött
Fotó: Imago (archív)
Robbie Keane ismét a Tottenhambe szerződött
Robbie Keane ismét a Tottenhambe szerződött
Fotó: Imago (archív)
Robbie Keane ismét a Tottenhambe szerződött

Köszönjük kitüntető figyelmüket! Újabb információval már nem bővül az átigazolási időszakot percről percre követő anyagunk.

21.50: A Sky Sports értesülései szerint az Arsavin-ügylet csak kedden válik hivatalossá, az Arsenal addigra gyűjti be az átigazoláshoz szükséges papírokat.

21.20: Továbbra sincs semmi konkrétum, hacsak az nem, hogy a Corriere dello Sport is közölte: Arsavin az Arsenalé. A BBC szakírója viszont nem bírta tovább, a hivatalos bejelentés nélkül zárta le egész napos ügyeletét. Mi még bírjuk...

20.28: A L’Équipe értesülései szerint az angol Arsenal 13.3 millió euróért leigazolta Arsavint. A lap igen jó viszonyt ápol Arsene Wenger menedzserrel, így a hír nagy valószínűséggel igaz. Igaz, a hivatalos bejelentés még várat magára... Mi is azt várjuk, mint minden bizonnyal rengeteg kolléga és szurkoló szerte a nagyvilágban.

19.58: Arsene Wenger kijelentette: a nap folyamán még egy, az Arsenalt pozitívan érintő bejelentésre készül. Valószínűleg Arsavin mégis Londonban folytatja…

19.18: A West Ham United is lecsapott egy ifjú újpestire: fél évre kölcsönvette Kurucz Pétert.

19.14: A Fiorentina kölcsönadta Arturo Lupolit a Sheffield Unitednek. Az Arsenal korábbi támadója a szezon vége után költözhet vissza Firenzébe.

19.10: A Siena megszerezte a 34 éves Nicola Amorusót a Torinótól, ahol mindössze fél szezont töltött.

19.07: Hivatalossá vált, Christian Panucci marad a Romában, miután nem sikerült megállapodni a Torino vezetőivel.

18.58: Még egy honi hír: sikerült megállapodni a feleknek, így Balogh Jánost végleg megvásárolta a Hearts csapata a DVSC-től.

18.50: Egy újabb magyar játékos átigazolásáról is beszámolhatunk: Lipták Zoltán az angol másodosztályú Southamptonnál folytatja. A mai divatnak megfelelően fél évig kölcsönben lesz az angoloknál az újpestiek 24 éves védője.

18.42: Eldőlt: a Zenit szóvivője hivatalosan is bejelentette, hogy Andrej Arsavin marad a szentpéterváriaknál, miután nem sikerült megállapodásra jutni az Arsenallal. Alekszej Petrov szerint azon nem tudott megegyezni a két klub, hogy vajon mennyi pénzt kapjon az orosz klub, amiért a játékost elengedi szerződése lejárta előtt.

18.37:A Tottenham hivatalosan bejelentette, hogy Robbie Keane visszatért a Liverpoolból.

18.32: Az AP hírügynökség a Zenit szóvivőjére hivatkozva közölte, hogy bedőlt az Arsavin-üzlet!

18.31:A Benfica menedzsere, Quique Sanchez Flores arról számolt be, hogy a csapat elefántcsontparti védője, Zoro a Vitoria Setubalban folytatja.

18.26: A BBC egy meg nem nevezett forrása szerint Andrej Arsavin átment ugyan az orvosin, ám az Arsenal vezetőivel végül nem sikerült megállapodnia, így nem öltheti magára a londoniak 13-as mezét. Hangsúlyoznánk, hogy ez csak egy forrás, koránt sem tekinthető hivatalosnak, ugyanakkor az ügyben már egy ideje c send van.

18.19: A tuttomercatoweb.com szerint immár hivatalos, hogy Ricardo Quaresma a Chelsea-nél folytatja. A szélső kölcsönben lesz a londoniaknál nyárig.

18.14: Két érkező az angol másodosztályba: A Sunderland támadója, Michael Chopra kölcsönben ismét a Cardiffnál szerepel a szezon végéig, míg a Derby bekkje, Claude Davis nyárig a Crystal Palace-nál lesz, szintén kölcsönben.

18.05: Most már csak akkor lehet új játékost igazolni, ha a felek bebizonyítják, hogy korábban megkezdték a tárgyalást és közlekedési nehézségek gátolták a szerződések aláírását. A hivatalos bejelentésekre lehet még várni. Tehát várunk.

18.00: ANGLIÁBAN VÉGE, AZ ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAK LEZÁRULT!

17.59: Már az olaszok is beszámolnak Quaresma és a Chelsea ügyletről, a szóbeszédek szerint kölcsönben lenne a londoniaknál a portugál, és ha Scolari keze alatt jól teljesít, akkor az idény végén állandó szerződést kaphat. A londoniak állítása szerint már nem változik a keretük.

17.57: Védőt veszíthet Priskin Tamás csapata. A Charlton 300 000 fontos ajánlattal jelentkezett a watfordi Jay DeMeritért.

17.54: Portugál források szerint a Chesea megszerezte az Internél csalódást okozó Quaresmát. Mi azért még várnánk az ujjongással... A Chelsea ugyanakkor cáfol.

17.51: Az Intertől érkező Olivier Dacourt immár hivatalosan is a Fulham játékosa lett - a londoniak egyben a csapatkapitány, Danny Murphy szerződését is meghosszabítaná 2010-ig.

17.48:Érdekfeszítő orosz hír: az FK Rosztov leigazolta a moszkvai Saturn 25 éves csatárát Igor Lebegyenkót. Részletek egyelőre nem ismertek.

17.44: A Hamburg beújított két játékost a hajrában: a 26 éves francia Mickael Tavares a Sparta Prahától, a 33 éves marokkói kapus, Kaled Szinuh pedig a török másodosztályú Kasimpasától érkezett.

17.41: Az eddig komoly húzás nélkül, csendben megbújó Chelsea is beszállt a versenybe Quaresmáért. A Tottenhammel kell megharcolni az Inter portugáljáért. Most vagy azt mondjuk, hogy soha nem késő, vagy azt, hogy ez bizony kacsa.

17.40: MÁR CSAK 20 PERC...

17.38: Kezdjünk hozzászokni az orosz hírekhez, Huszti miatt úgyis lesz alkalmunk beszámolni az ottani eseményekről. A Szpartak Nalcsik leigazolta a Dinamo Kijevtől a 25 éves védőt, Alekszandr Jescsenkót.

17.32: A Fiorentina röviddel ezelőtt legyalulta a Bolognát a tegnap havazás miatt elmaradt mérkőzésen, és még a találkozó előtt megvált fiatal szerb támadójától, Nikola Gulantól. A 19 éves gólvágó a német másodosztályú 1860 Münchennél folytatja.

17.20: A BBC-nél is vicces kedvű fiúk ténykednek... Arsavin nem indult el a Cityhez, viszont volt orvosin az Arsenalnál. Átment, szóval igazán nagyon közel került az ügylet vége...

17.13: Meglepő csereügylet első lépése Olaszországból: a Parma 31 éves kiválósága Antonio D'Agostino a jövőben az Atalantát erősíti. Az ellenérték a 26 éves Francesco Parravicini lehet.

17.03: Hivatalos: Robbie Keane visszatért a Tottenhamhez, legalábbis erről számol be a 'pool honlapja. Nem hivatalosan a korábban már jelzett 15 millió fontért.

17.00 MÁR CSAK EGY ÓRA VAN HÁTRA AZ ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAKBÓL, AZTÁN JÖHETNEK AZ E-MAILEK...

16.53: Charles N'Zogbia a következő három és fél évben a Wigan játékosa lesz, sikerült megállapodni a Newcastle Uniteddel, és a francia középpályás az orvosi vizsgálaton is megfelelt. Azért ez utóbbi is fontos szempont... Ellenkező irányba közlekedik a védő Ryan Taylor.

16.47: Arsavin... A BBC szerint elindult Manchesterbe a Cityhez orvosi vizsgálatra. Az orosz ügye kezd hasonlítani Robinho fél évvel ezelőtti eposzához.

16.38: Középpályást vesztett a Schalke, miután Albert Streit a szezon végéig a Hamburgnál folytatja.

16.30: Dos Santos nevéhez fűzhető a nap eddigi legkellemetlenebb ügye: nem felelt meg a Portsmouth orvosi vizsgálatán, így aztán marad a Tottenhamnél.

16.09: Némi fejlemény Andrej Arsavin és az Arsenal ügyével kapcsolatban: elképzelhető, hogy emailezgetés lesz az egész eset vége, a játékos mindenesetre most Londonban egy a belváros közelében lévő szállodában várja, hogy a két klub egyezségre jusson egymással. Még két órájuk van, hogy emailt írjanak a szövetség és a PL illetékeseinek.

15.59: Úgy fest, hogy a korábbi nagy békülések ellenére mégsem marad az AS Roma játékosa Christian Panucci, aki a múlt héten veszett össze Luciano Spalletti vezetőedzővel. Panucci távozni akart a csapattól, majdnem a Hull City játékosa lett, hétfőn aztán már a Torino csapatánál járt a védő ügynöke, és a „Bikák” elnöke, Urbano Cairo közölte, megbeszéléseket folytat Oscar Damianival a hátvéd megszerzéséről.

15.44: Megállapodás a határidőről: a BBC szerint ha egy játékos leigazolásáról a két érintett csapat emailben jelzi a magyar idő szerint este hatkor lejáró eredeti határidőig az illetékeseknek, hogy szóban már megállapodtak, csak az időjárás állította akadályok miatt nem köthették meg az egyezséget, akkor a határidőt kitolják. Ugyanakkor más források szerint a komplett határidőt eltolták kedd délután hatig. Ezzel szemben az angol Football League (másodiktól a negyedik vonalig) szóvivője szerint semmi változás nem lesz, hatkor náluk vége a műsornak.

15.33: Az egykor a Real Madridban szereplő védő, Raul Bravo visszatért Spanyolországba, pontosabban a Numancia csapatáhozm, miután az Olympiakosznál nem sikerült beilleszkednie. A 27 éves, 14-szeres spanyol válogatott védő természetesen csak kölcsönbe kerül a Primera Divisiónban a kiesés ellen küzdő csapatba.

15.26: Korábban még azt írtuk, hogy Jo az Evertonba igazolhat, mostanra már hivatalossá vált, hiszen a brazil átment a kisebbik liverpooli csapatnál az orvosi vizsgálaton. Nyárig lesz a kékeké, aztán visszatér a Manchester Cityhez, mivel őt is csak kikölcsönözte új csapata.

15.23: Újabb kölcsönbiznisz: Henri Camara cserélte el a Wigan mezét a Stokéra a nyárig.

15.11: Krzynówek mellett további két játékos is távozik a Wolfsburgtól, mindkettő kölcsönbe. Mahir Saglik a Kaiserslauternnél folytatja, a paraguayi Jonathan Santana pedig a San Lorenzónál szerepel a nyárig.

15.01: Az előző idényben még Lionel Messi cseréje volt a Barcelonában, már harmadik számú szélsővé degradálta magát a Tottenhamnél. Giovani Dos Santosról van szó, akit egyébként minden jel szerint kölcsönvesz a Portsmouth az idény végéig - a mexikói jelenleg a Pompeynél van orvosi vizsgálaton.

14.44: A 87-szeres lengyel válogatott Jacek Krzynówek 400 ezer euró fejében szerződött Wolfsburgból Hannoverbe. A középpályást a vasárnap Oroszországba, a Zenit csapatához távozó Huszti Szabolcs pótlására igazolták.

14.40: A Liverpool engedélyezte a Tottenhamnek, hogy Robbie Keane-nel tárgyaljon, ami azt jelenti, hogy elfogadta a londoniak által ajánlott 15 millió fontot a csatárért.

14.33:A Coventry máltai támadója, Michael Mifsud a következő fél évben a szintén másodosztályú Barnsley csapatában folytatja pályafutását, miután a két klub megállapodott a csatár kölcsönadási szerződéséről.

14.27: Az ősszel az olasz másodosztályú Avellinónál szereplő magyar középpályás, Szatmári Lóránd a negyedosztályú Monopoli együttesénél folytatja pályafutását. A pécsi nevelésű 20 éves középpályást az élvonalbeli Reggina adta kölcsön az Avellinónak, ahol csak három bajnokin kapott lehetőséget, ezért most a Serie C 2-ben (negyedosztály) szereplő Monopolinak passzolták el kölcsönbe.

14.20: A Lyont, a Zaragozát és az Atlético Madridot megelőzve a Dinamo Kijev nyerte a versenyfutást a 20 éves brazil csatár, Guillherme aláírásának megszerzéséért. A Cruzeirótól érkező támadó 5 millió euróért váltott klubot és öt évre írt alá az ukrán csapathoz.

14.15: Leonardo Ponzio visszatér a Real Zaragozához. A 27 éves argentin középpályás 2003 és 2006 között már szerepelt a csapatnál, most a Boca Juniorstól érkezett és 2012-ig szóló szerződést írt alá.

14.03: A Sky Sports szerint 99 százalékra vehető Robbie Keane visszatérésre a Tottenhamhez: az ír csatár jelenleg éppen orvosi vizsgálaton van a londoniaknál.

13.56: Német sajtóhírek szerint a Bayern München megállapodott az ukrán Anatolij Timoscsuk átigazolásáról az orosz Zenittel. A 29 éves középpályás a hírek szerint nyáron csatlakozik a német bajnokhoz 11 millió euró ellenében.

13.53: A pályája csúcsán a Manchester Unitedben futballozó Quinton Fortune a belga első osztályú AFC Tubize csapatához igazolt. A dél-afrikai védő az olasz másodosztályú Bresciából igazolt Belgiumba.

13.48: Néhány szó Robbie Keane ügyéről: a BBC tájékoztatása szerint az ír támadó esetleges váltásával kapcsolatban csak készpénz lehet az ellenérték, állítólag 15 millió fontról kezdődhetnek a tárgyalások.

13.43: A török Besiktas megállapodott a Schalke 04 vezetőségével, így 3.5 millió euróért két és fél évre szerződtette Fabian Ernstet.

13.28: Magyar után görög király érkezett a Bayer Leverkusenhez. A gyógyszergyáriak Angelosz Hariszteasz szerződtetésével pótolták a Portsmouthhoz igazolt Teofanisz Gekaszt.

Gulácsi a harmadosztályban folytatja
Gulácsi a harmadosztályban folytatja
13.20: Gulácsi Péter nem marad a Liverpoolnál, miután a vörösök tartalékcsapatának kapusát három hónapra kölcsönvette a a harmadosztályú Hereford United.

13.19: Andrej Arsavin a jelek szerint nem lesz az Arsenal játékosa, még akkor sem, ha most éppen Londonban tárgyal. Az „ágyúsok” menedzsere Arsene Wenger azt nyilatkozta az oroszról korábban: „Nem kell megmentő, nem hiszek bennük.” Nem túl optimista...

13.12: A BBC szerint az angol szövetség és a Premier League vezetői arról tárgyalnak, hogy a pocsék angliai időjárás miatt elérjék, hogy a magyar idő szerint este hatkor záró átigazolási időszak később érjen véget. A tervre még a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetőinek is rá kell bólintani.

13.00: A francia Olivier Dacourt elhagyhatja az Intert. A középpályás Gera Zoltán csapattársa lehet, jelenleg ugyanis éppen orvosi vizsgálaton vesz részt a londoni csapatnál.




A legmeglepőbb kétségtelenül a Chelsea lépése Robinho megszerzése érdekében. A londoniak nyáron már lemaradtak egyszer a brazilról, most újra ráhajtottak a Manchester City kiválóságára. A brazil ellenértéke a Chelsea elképzelése szerint Drogba és Alex volna.

Szintén nem egyszerű történet Robbie Keane visszatérése a Liverpoolból a Tottenhamhez, bár az ír váltásához a Real Madridnak is lesz mit hozzászólni, mivel a Liverpool Javier Saviolával pótolná a csalódást keltő írt. Ha persze Keane marad, akkor lehet, hogy az argentin egyszerűen kölcsönbe kerül a White Hart Lane-re.

Már gigászi rétestészta-hosszúságúra nyúlt Andrej Arsavin ügye: a Zenit orosz támadója a tavalyi Eb óta elvágyódik Szentpétervárról – volt már a Barcelona leendő játékosa, most éppen a legstabilabb kérő az Arsenal vezetőivel tárgyal. A hírek szerint ma reggel landolt a külön neki előkészített magánrepülőgép Londonban.

A Bolton kivetette hálóját Fredre, akit 4.5 millió angol fontért venne meg a Lyontól a Wanderers. A görög válogatott csapatkapitánya, Angelosz Baszinasz a Portsmouth játékosa lehet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik