Az UEFA-kupa 2005-ös győztesénél folytathatja Frank Rijkaard

Vágólapra másolva!
2008.12.05. 19:30
A CSZKA Moszkva labdarúgócsapatának vezetősége bejelentette pénteki elnökségi ülése után, hogy Frank Rijkaardot szeretné szerződtetni a 2005-ös UEFA-kupa-győztes kispadjára. A piros-kékektől a Nancy elleni UEFA-kupa-mérkőzés után távozott a korábbi sikerkovács, Valerij Gazzajev.
Irány Oroszország? Frank Rijkaardot a CSZKA Moszkva csábítja
Fotó: Imago (archív)
Irány Oroszország? Frank Rijkaardot a CSZKA Moszkva csábítja
Irány Oroszország? Frank Rijkaardot a CSZKA Moszkva csábítja
Fotó: Imago (archív)
Irány Oroszország? Frank Rijkaardot a CSZKA Moszkva csábítja

A CSZKA MOSZKVA

  • 1911-ben alapították
  • Háromszoros orosz, hétszeres szovjet bajnok
  • Négyszeres orosz, ötszörös szovjet kupagyőztes
  • UEFA-kupa-győztes (2005)
BL-győztes edzőt szerződtetne a 2005-ös UEFA-kupa-győztes: a Zenitnél dolgozó Dick Advocaat és a válogatottat irányító Guus Hiddink mellett Frank Rijkaard lehet a harmadik holland sztáredző az orosz labdarúgó élvonalban – már amennyiben rábólint a CSZKA Moszkva ajánlatára.

Az egykori katonacsapattól júliusi ígéretéhez híven a Nancy elleni, szezonzáró (és 4–3-as sikert hozó) UEFA-kupa-mérkőzés után lemondott posztjáról Valerij Gazzajev vezetőedző.

„Remek csapattól búcsúzok el, akár úgy is mondhatnám: az új szakvezető arany csomagolásban kapja a gárdát” – nyilatkozta a rutinos tréner, aki három orosz bajnoki címig, négy Orosz Kupa- és egy UEFA-kupa-sikerig vezényelte a CSZKA-t.

Nos, az „arany csomagot” Frank Rijkaard bonthatja ki: a CSZKA vezetősége ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy az egykori holland szövetségi kapitányt és Barcelona-trénert szeretné a kispadra ültetni.

Rijkaard két spanyol bajnoki cím és egy Bajnokok Ligája-győzelem után mondott le a Barcelona vezetőedzői posztjáról.

Orosz sajtóértesülések szerint a CSZKA vezetői megkörnyékezhetik Dungát, a brazil válogatott szövetségi kapitányát is – már ha a sokat kritizált szakvezetőnek „kitelik a becsülete” otthon.

Az egykori katonacsapat a második helyen végzett a 2008-as orosz bajnokságban a Rubin Kazany mögött, így automatikus BL-résztvevő a 2009–10-es szezonban. Eddig az egyetlen külföldi szakvezető a CSZKA-nál a portugál Artur Jorge volt, a 2004-es szezonban – két Gazzajev-éra között.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik