Sztoicskov: A Barca még jobb lett, mióta elment Ronaldinho és Deco

Vágólapra másolva!
2008.09.23. 10:40
A ’90-es évek barcelonai sikercsapatának tagja, a bolgár Hriszto Sztoicskov spanyol újságíróknak elmondta, hogy véleménye szerint Ronaldinho és Deco távozása óta még erősebb lett a Barcelona. Az edzői karrierjét a katalánok egyik utánpótlás-együttesénél kezdő, de azóta máshol kétszer is megbukó Sztoicskov azt is megjegyezte, hogy a jövőben szívesen irányítaná a Barcelona felnőttgárdáját.
Sztoicskov szerint a Barcelona a bajnokság favoritja
Fotó: Action Images
Sztoicskov szerint a Barcelona a bajnokság favoritja
Sztoicskov szerint a Barcelona a bajnokság favoritja
Fotó: Action Images
Sztoicskov szerint a Barcelona a bajnokság favoritja

„A Barcelona a világ egyik, ha nem a legjobb klubcsapata. Úgy vélem, Ronaldinho és Deco távozása után még tovább is javult" – nyilatkozta Hriszto Sztoicskov, miután korábbi együttese vasárnap megszerezte az első győzelmét az idei spanyol pontvadászatban. Josep Guardiola tanítványai az újonc Gijónt győzték le 6–1-re.

Sztoicskov nyilatkozatában elmondta, hogy tréneri pályája során egyszer még szeretné a Barcelona felnőttcsapatát irányítani.

„Nagy álmom válna valóra, ha egyszer a csapat vezetőedzője lehetnék” – fogalmazott Sztoicskov. Ehhez azonban még sokat le kell tennie az asztalra a játékosként 1994-ben a Barcelona színeiben aranylabdát nyerő korábbi csatárnak.

Edzői karrierjét a Barcelona egyik utánpótlásgárdájánál kezdte, majd a bolgár válogatottat irányította, de nem tudta kijuttatni a nemzeti csapatot a 2006-os világbajnokságra (Bulgária Svédország és Horvátország mögött, de Magyarország előtt a 3. helyen végzett selejtezőcsoportjában), majd a Celta Vigót irányította fél évig, ám 2007 októberében menesztették

Ennek ellenére bírálni nagyon tud a korábbi kiváló támadó. Sztoicskov ezúttal is, akárcsak nyáron megjelent életrajzi könyvében élesen kritizálta korábbi főnökét, Louis van Gaalt.

„Nagy a feje, de kevés az ész benne! Semmit sem tanultam Van Gaaltól, ő a legrosszabb edző, akivel valaha is találkoztam – mondta a holland szakemberről Sztoicskov.

A bolgár a most folyó szezonnal kapcsolatban megjegyezte, hogy bár a Real Madrid nagyon jó erőkből áll, annyit nem erősödött a nyáron, mint a Barcelona, ezért a katalán csapatot tartja a bajnokság favoritjának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik