Írország: lapértesülés szerint Giovanni Trapattoni igen mond

Vágólapra másolva!
2008.02.11. 11:14
Májusban lejár a szerződése az osztrák Salzburg csapatával, és utána készen áll arra, hogy átvegye az ír válogatott szövetségi kapitányi tisztségét Giovanni Trapattoni – írta hétfői számában az Irish Examiner című lap.
Action Images
Action Images

Az ír futballszövetség (FAI) szóvivője nem kívánt reagálni a sajtóértesülésekre. Csupán annyit jegyzett meg: az FAI egy háromtagú testületet kért fel arra, hogy találja meg az új szakvezetőt, akinek a személyére várhatóan a hét második felében tesznek majd javaslatot.

A Salzburg egyelőre szintén elzárkózott a nyilatkozat elől.

A korábbi ír szövetségi kapitány, Steve Staunton szerződését azt követően bontották föl, hogy az ország csapata nem tudta kiharcolni a részvételt a 2008-as Európa-bajnokságon.

Az Irish Examiner mai számában forrás megjelölése nélkül arról számolt be, hogy Trapattoni vasárnap Ausztriában találkozott az FAI háromtagú delegátusával, amelynek vezetője Don Givens, az ír válogatott megbízott edzője.

A cikkben arról is szó van, hogy John Delaney, a szövetség főigazgatója hamarosan szintén útra kel, hogy találkozzon az olasz szakemberrel, és hogy megegyezzen vele a részletekről.

Az Irish Independent eközben tudni véli, hogy az FAI hajlandó évi kétmillió eurót is kifizetni Trapattoninak.

A 68 éves Giovanni Trapattoni a Juventusszal hatszor, az Interrel egyszer nyerte meg az olasz bajnokságot, Németországban a Bayern Münchennel, Portugáliában a Benficával, Ausztriában pedig a Salzburggal is aranyérmes lett.

A Juvéval 1985-ben BEK-et, 1984-ben KEK-et, 1977-ben és 1993-ban UEFA-kupát nyert, közben az UEFA-kupában 1991-ben az Interrel is első lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik