A Boca karnyújtásnyira a hatodik Libertadores-kupa győzelemtől

Vágólapra másolva!
2007.06.14. 07:14
A Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzésén háromgólos győzelmet aratott a Boca Juniors együttese a kétszeres bajnok Gremio ellen az argentín fővárosban magyar idő szerint csütörtök hajnalban. Riquelme harmincméteres csodagóljával járult hozzá a Boca Juniors kiütéses, 3-0-s győzelméhez a La Bombonera-stadionban. Az argentínok a második félidő nagy részében emberelőnyben játszottak a brazil Goiano kiállítása miatt.
Juan Roman Riquelme fantasztikusan játszott a Bombonera-stadionban
Juan Roman Riquelme fantasztikusan játszott a Bombonera-stadionban
Juan Roman Riquelme fantasztikusan játszott a Bombonera-stadionban
Juan Roman Riquelme fantasztikusan játszott a Bombonera-stadionban

A kétszeres Libertadores-kupa győztes brazil csapat remekül kezdett, megpróbált nyomást gyakrolni Miguen Angel Russo együttesére.

Az argentinok azonban alig több, mint negyedóra után előnybe kerültek a 2006-os világbajnokságon is résztvevő argentin csatár, Palacio találatával – kétes körülmények között.

Riquelme rövid oldalra csavart szabadrúgását Palermo csúsztatta meg, majd a leshatárról kilépő Palacio mattolta a vendégkapus Saját. A televíziófelvételek tanúsága szerint Palermo és Palacio egyaránt lesen volt a szituáció során. A Bocának ezután sikerült megtartania egygólos előnyét a szünetre.

Fordulás után Palacio az 52. percben hőssé válhatott volna, de a vendégvédő Teco a gólvonalról mentette lövését.

Az 57. percben 10 emberre fogyatkozott a brazil gárda, Goianót parancsolták az öltözőbe, miután hasbarúgta Ever Banegát.

A 74. percben az argentínok karmestere, Juan Roman Riquelme is megvillant, egy szabadrúgásból letett labdát mindenféle állítgatás nélkül elemi erővel bombázott 30 méterről a brazil kapuba.

A végén sem volt szerencséje a Gremiónak: Diego Souza ordító helyzetben hibázott, a túloldalon Ledesma csukafejese azonban megadta a kegyelemdöfést a braziloknak.

Ezzel roppant kellemetlen helyzetbe került a brazil együttes a porto alegrei visszavágó előtt, úgy kellene három gólt szerezniük hazai környezetben, hogy egyszer sem kapitulálnak a Boca csatáraival szemben.


LIBERTADORES-KUPA DÖNTŐ

KEZDŐCSAPATOK
BOCA JUNIORS GREMIO
Caranta Saja
Ibarra Patrício
Díaz William
Morel Rodríguez Teco
Clemente Rodriguez Lucio
Ledesma Sandro Goiano
Banega Gavilan
Neri Cardozo Souza
Riquelme Carlos Eduardo
Palacio Tcheco
Palermo Tuta
Edző Edző
Miguel A. Russo Mano Menezes

Gólszerzők: Palacio 18., Riquelme 73., Ledesma 89.
Kiállítva: Goiano (57.)
Sárga lap: Ibarra, Banega, Cardoso, Riquelme ill. Patricio
Cserék: Banega h. Battaglia (50.), Cardozo h. Dátolo (68.), ill. Tuta h. Lucas (53.), Tcheco h. Douglas (65.)
A visszavágót junius 20-án rendezik Porto Alegrében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik