Fabien Barthez Mexikóban térhet vissza a futballpályákra

Vágólapra másolva!
2007.06.12. 10:32
Mexikóban kaphat lehetőséget Fabien Barthez, a Nantes együttesét otthagyó kapus. 1998 világbajnokát az idei bajnokságban gyengélkedő Necaxa együttese szeretné magához csábítani. A játékos ügynöke azonban cáfolja az értesüléseket, elmondása szerint velük nem is tárgyalt senki.
Fabien Barthez
Fabien Barthez
Fabien Barthez
Fabien Barthez

A mexikói Necaxa csapata szeretné a soraiban tudni Fabien Barthezt, a Nantes együttesétől távozó kapust.

A francia L’Equipe című szaklap információi szerint Javier Perez Teuffer, az észak-amerikai klub elnöke minden követ megmozgat a kapus megszerzéséért.
„35 évesen ő még fiatalabb hálóőrnek számít, sokat tudna nekünk segíteni” – magyarázta Teuffer.

A 87-szeres válogatott kapus április vége óta klub nélkül van, amikor is a Rennes elleni vereséget követően összeverekedett egy őt bíráló szurkolóval. Akkor tudta, hogy pályafutása a Nantes-nál véget ért, de visszavonulni nem akart, ugyanis úgy érezte, még két évet nyugodtan tudna védeni.

Erre lehet, hogy Mexikóban kap lehetőséget. A Necaxának szüksége is lenne rá, ugyanis nagyon gyengén szerepelt a nemrég véget ért Clausurában: négy győzelmet, hat döntetlent és hét vereséget begyűjtve csoportjában a hatodik, utolsó helyet szerezte meg. A jobb eredmények elérése érdekében a következő szezonra holland edzőt szerződtettek Hans Westerhof személyében.

A 36. születésnapját június 28-án ünneplő Barthez pályafutása során szerepelt a Toulouse, az Olympique Marseille, a Monaco, a Manchester United, újra az Olympique Marseille és legutóbb a Nantes színeiben.

Délután azonban a játékos ügynöke, Jean-Marie Cantona azonban cáfolta az értesüléseket. Cantona úr elmondása szerint Perez Tueffar úr nem is tárgyalt velük, Barthez pedig szabadságát tölti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik