Tényleg jó fej az égimeszelő!

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.10.20. 01:42
Címkék
Ahhoz képest, hogy egy sor negatív sorozatot zárt le a Liverpool szerdán, miután 1–0-ra nyert Bordeaux-ban, a produktum egyetlen drukkert sem nyugtatott meg a vasárnapi, manchesteri rangadó előtt. Merthogy hiába volt ez a „vörösök” első idegenbeli győzelme a szezonban – s az első otthontól távoli góljuk a Bajnokok Ligájában tizenkét hónapja… –, maga a játék most sem volt különösebben felemelő. Pedig a kezdőcsapatát immáron egymás utáni 96. alkalommal átalakító Rafa Benítez ezúttal nem a betonbiztos bekkelésből indult ki: Steven Gerrard és Mohamed Sissoko hiányában Boudewijn Zenden került be a fedezetsorba Xabi Alonso mellé, a két szélre pedig Luis García és Mark González. Ennek ellenére nyoma sem volt a lendületes akcióknak, mi több, Rio Mavubáék tökéletesen kontroll alatt tartották az eseményeket – mígnem jött Craig Bellamy szögletrúgása, és Peter Crouch szokásos fejese. Ezzel nyert a Liverpool – no meg azzal, hogy amikor a finisben nagyon nyomott a Bordeaux az egyenlítésért, a védelemben végre Jamie Carragher és Sami Hyypiä is remekelt: ez az, amit a spanyol menedzser is megjelölt mint a fejlődés első kipipálandó fázisát.

„Minden játékosom dicséretet érdemel azért a munkáért, amelyet most elvégzett. Fontos volt, hogy a rutinosabbak különösen jól teljesítsenek. Kár, hogy nem szereztünk még egy gólt, mert így voltak gondjaink, és izgulnunk kellett a végén. Ahogy a csoport állása alakul, nagyon fontosnak tűnik ez a győzelem, ráadásul kapott gól nélkül nyertünk idegenben, ami fontos. Van még három meccsünk, ebből kettő otthon, ezeket meg kellene nyernünk, de ezen a szinten nem olyan könnyű győzni, mint hinnénk. Az Old Traffordra pedig nagyobb önbizalommal és remélhetőleg több egészséges játékossal mehetünk majd” – mondta Rafa Benítez, utalva arra, hogy a Premiershipben nem nagyon megy a csapatának, csak tizedik a Liverpool, vagyis a vasárnapi csata akár véget is vethet bajnoki álmaiknak.

Ezzel párhuzamosan a Bordeaux gyakorlatilag elkönyvelhette, hogy tavasszal már nem szerepelhet a BL-ben.

„Hosszú időn keresztül jól tettük a dolgunkat, de képtelenek voltunk átjutni a Liverpool védelmén. A feladatunk most nagyon-nagyon nehézzé vált, de nem teljesen lehetetlen, mert a fociban bármi megtörténhet. Mindamellett tudjuk, hogy innen milyen nehéz lesz továbbjutni” – mondta Ricardo Gomes, a Bordeaux edzője, aki egyes források szerint nem ennyire optimista, és valójában az UEFA-kupát érő harmadik helyet célozta meg.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik