V. G.online 2006.10.19 00:13 Frissítve: 2023.02.13 11:22

Néhány centire a dicsőségtől

Azoknak a szurkolóknak, akik kiábrándultak a magyar futballból, némi gyógyír, hogy két labdarúgónk még érdekelt a Bajnokok Ligája küzdelmeiben. A belga Anderlechtben légióskodó Juhász Roland és az AEK Athénban futballozó Tőzsér Dániel is kezdőként lépett pályára csapata keddi mérkőzésén, igaz, mindketten csupán vesztes összecsapás részesei lehettek.

Juhász Roland (balra) a világbajnok Alberto Gilardinóval is csatázott
AFP
Juhász Roland (balra) a világbajnok Alberto Gilardinóval is csatázott

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
„Talán csak pár centin múlott a szerencsém – kezdte Juhász Roland a Milan elleni meccs felidézését. A válogatott védő fejese négy perccel a lefújás előtt a kapufát találta telibe az 1–0-ra elveszített találkozón. – Oldalról végeztünk el szabadrúgást, a rövid sarok felé mozogtam, s nagyon jól jött a beadás, csak sajnos a csúsztatásom után a lécről a mezőnybe pattant a labda.”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a belga együttes majdnem egy félidőn át emberelőnyben futballozhatott, azonban Kaká huszonnyolc méterről leadott, remekül eltalált lövése így is eldöntötte a találkozót. A sors iróniája, hogy Juhász Roland éppen a brazil középpályás kvalitásait emelte ki a találkozó előtt.

„Nem kellett nagy bölcsesség ahhoz, hogy azt mondjam, Kaká remek játékos – magyarázta a brazilról Juhász Roland. – Csak egy klasszis tudja olyan jól megrúgni a labdát, mint ahogyan ő tette. A Milan egyébként nem azt nyújtotta, amit előzetesen vártunk. Igaz, a játékosai többet birtokolták a labdát, de sok helyzetet ők sem tudtak kidolgozni. Talán a döntetlen igazságosabb lett volna, hiszen voltak a meccsnek olyan szakaszai is, amikor mi játszottunk jobban.”

Ami a továbbjutást illeti, a magyar válogatott védő a vereség ellenére is derűlátó: „Nem dőlt még el semmi... Mindenkiben van hiányérzet, hiszen ha jobban figyelünk a korábbi találkozóinkon, vagy több szerencsénk van, akkor most nem csupán két pontunk lenne. A következő fordulóban a Milanhoz utazunk, azután a Lyon vendégei leszünk. Nem lehetetlen a második hely elérése, ám most már nem hibázhatunk.”