CH. G. A.online 2006.06.01 02:10 Frissítve: 2023.02.14 00:39

Kifulladásig küzdenek tovább

Bret Hedicant (jobbra) gólját ünneplik a carolinaiak ? korai volt az örömük
Reuters
Bret Hedicant (jobbra) gólját ünneplik a carolinaiak ? korai volt az örömük

Daniel Briere, a Buffalo Sabres 28 éves társkapitánya nem engedi, hogy társai elmenjenek vakációzni. A francia-kanadai hokis góljával és gólpasszával kicsikarta a győzelmet a Niagara-zuhatag déli oldalán épült város csapatának, s így még él a remény, hogy 1999 után másodszor is a Stanley-kupa döntőjébe kerüljön az együttes. A főcsoportdöntő hetedik, utolsó összecsapását csütörtökön játszszák – immár Raleigh-ben.

Briere a playoff pontlistáján jelenleg 8 góljával és 11 asszisztjával – 19 pont – a 20 pontos carolinai Eric Staal mögött a második helyen áll. A hazai center győztes gólja a hosszabbítás ötödik percében esett, a korong a bal oldali bedobókörből indult útjára, és Can Ward kapus kesztyűjéről pattant a hálóba. A center semmit sem látott az egészből, csak azt, hogy kigyulladt a gólt – s ezzel a hetedik meccset – jelentő piros lámpa.

Staal nagy sorozatának vége szakadt a HSBC Arenában: az ellenfél sztárjátékosa 15 playoffmeccsen szerzett legalább egy pontot – most, a tizenhatodikon eredménytelen maradt. A Buffalo sikerének másik kovácsa az újonc kapus, Ryan Miller volt: 25 lövést fogott meg, s csak egynél – Bret Hedicanénél – kapitulált.
Az Edmonton már múlt szombat óta pihen és készül a nagydöntőre, amely e hét szombatján kezdődik.

NHL, RÁJÁTSZÁS, KELETI DÖNTŐ, HATODIK MÉRKŐZÉS:
BUFFALO SABRES - CAROLINA HURRICANES 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 2-1)

Gól: Dumont (4:56, 1:0), Hedican (56:07, 1-1), Briere (4:22 – hossz., 2-1)