Kiütés is lehetett volna

A mérkőzésről tudósított: KÖSTNER TAMÁS, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: KÖSTNER TAMÁS, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.10.25. 06:48
Címkék
A Debrecen szívós, ugyanakkor elegáns futballal könnyedén győzte le a Bp. Honvéd csapatát. A kispestiek szinte a játék egyetlen elemében sem voltak partnerei a Lokinak, s leginkább annak örülhettek, hogy négy gólt kaptak csupán, s megúszták a katasztrofális vereséget.

A négyezres nézőszámot biz tosan sok helyen megirigyelnék a magyar élvonalban, ám Debrecenben ez feltűnően kevés. Pedig a csapatra nemigen lehetett eddig panasz, a DVSC a tabella élén áll, hazai pályán március óta veretlen a bajnokságban, az érdeklődés mégis szemlátomást megcsappant. És aki most is távol tartotta magát a mérkőzéstől, újabb sikerről maradt le, méghozzá meglehetősen sima sikerről. A Debrecen ragyogóan kezdett, mindössze két percet várt a középkezdéstől számítva a gólszerzéssel, ám a vendégek pontszerzési reményeit nem is elsősorban ezzel a találattal lohasztotta le: a DVSC küzdött tovább, nem húzódott vissza, nem adta át a területet, hogy majd kontrákkal mattolja a várhatóan fellazuló kispestieket, azaz az egyenlítés elkerülése érdekében ellentmondást nem tűrve tartotta kézben az irányítást. A Honvéd lényegében csak másodpercekre tehetett néhány kirándulást a hazai kapu környékére, ezek azonban a legkisebb zavart sem keltették a debreceni védelemben.

Nem sorjáztak ugyan a helyzetek a másik oldalon sem, ám azt látni lehetett, hogy a DVSC aligha zárja a találkozót egyetlen góllal. A beívelt labdával még elboldogultak a vendégek, a gondjaik akkor kezdődtek, amikor a házigazdák a földön próbálták meg kipasszolni őket

– az esetek többségében sikerrel. Egy ilyen akció végén növelte előnyét a Loki, miután egyébként Leandro is szerzett egy szép gólt szabadrúgásból, ám a játékvezető középkezdés helyett közvetett szabadrúgást ítélt kifelé a gólvonal elől, mert Rudolf Gergely lesen állt.

Bár a szünetben Pölöskei Gábor alaposan átszervezte a Honvéd védelmét – Vincze Zoltán lett a jobbhátvéd, Benjamin bement középre, Filó Tamás pedig kihúzódott a bal oldalra –, a kép jottányit sem változott. A debreceniek nagy kedvvel, olykor látványosan játszottak. Az ősszel kínos vereségeket is szenvedő fővárosiak több mérkőzésük után is hivatkozhattak a balszerencséjükre, ez azonban nem ilyen találkozó volt. Nem tudtak mit kezdeni a határozottabb, ötletesebb Lokival, s nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak. Úgy tűnt, a játékosok egyetlen percig sem hitték el, hogy elcsíphetnek akárcsak egyetlen pontot is a listavezetőtől, így aztán még lelkesedéssel sem próbálták meg csökkenteni a tudásban tetten érhető különbséget.

Üde színfolt volt a Debrecenben a két korábbi kaposvári, Szakály Péter és Oláh Lóránt játéka. Mindketten adtak egy-egy gólpasszt a másiknak, remekül megértették egymást, és ha kicsit szerencsésebbek, illetve ha Rudolf Gergely kihasználja ziccereit, a Honvéd katasztrofális vereséggel utazhatott volna haza.

Négyezer debreceni tehát okkal ünnepelte kedvenceit, aki pedig távol maradt, ugyancsak bánhatta döntését, hiszen jó meccsről és szép győzelemről maradt le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik