Luis Aragonés szerint történelmi sikert aratott a spanyol válogatott

Vágólapra másolva!
2008.06.23. 00:46
A szörnyűre sikeredett 120 perc után tizenegyesekkel dőlt el a Spanyolország-Olaszország negyeddöntő, és az orosz rulettben a spanyolok bizonyultak higgadtabbnak és szerencsésebbnek. A hispánok az oroszokkal vívnak meg a döntőbe jutásért.
Iker Casillas bebizonyította: ő a "Szerencse fia".
Fotó: Reuters
Iker Casillas bebizonyította: ő a "Szerencse fia".
Iker Casillas bebizonyította: ő a "Szerencse fia".
Fotó: Reuters
Iker Casillas bebizonyította: ő a "Szerencse fia".

TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT

KATT A KÉPRE
KATT A KÉPRE
„Nagyon szomorú dolog tizenegyesekkel búcsúzni, hatalmas a kiábrándultság a srácokban – nyilatkozta letörten Roberto Donadoni, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. – A srácok mindent megtettek, így azt mondtam nekik, hogy emelt fővel búcsúznak a tornától. A mezőnyben jól küzdöttünk, de néhány játékosom képességeivel gondok akadnak. Hétfőn egy új időszámítás kezdődik.”

A világbajnok csapat kispadjára leülő Donadoni állása alighanem nagy veszélyben forog, spanyol kollégája, Luis Aragonés viszont igen büszkén nyilatkozott.

„Ez a győzelem Olaszország ellen a spanyol futball legfontosabb sikere 1920 óta, egy történelmi eredmény – vont mérleget a 69 esztendős szakember, aki már tegnap megérezte, hogy ők jutnak tovább. - A csapatom egyébként megérdemelte a győzelmet, mert sokkal támadóbb felfogásban léptünk pályára, és a végén ez kifizetődött. Gratulálok a fiúknak!"

A mérkőzés hőse a két tizenegyest hárító Iker Casillas, a csapat kapitánya volt, aki már fiatal kora óta nagy tizenegyesölő hírében áll. Az 1999-es ifjúsági világbajnokságon megkapta a médiától a "Kadunai kajmán" becenevet, majd "A szerencse fiaként" és "Szent Ikerként" tisztelték - az olaszok elleni tizenegyespárbaj után már a "A Práter pókja"-ként emlegette őt a marca.com.

TIZENEGYESPÁRBAJ – VIDEÓN

„Eljött a mi időnk – örvendezett Casillas. – A szerencsével sem álltunk hadilábon, ami eddig nem volt ránk jellemző. A kedvezőtlen előjelek ellenére megnyertük az összecsapást, mert jobban összpontosítottunk a tizenegyesrúgásoknál. Az oroszokkal találkozunk az elődöntőben, s nem számítunk könnyű mérkőzésre, csoportbeli győzelmünk ellenére sem.”

„Ez nagyszerű, egyszerűen nem tudom szavakba önteni, amit most érzek – járt egy méterrel a föld fölött Cesc Fabregas, aki magabiztosan értékesítette az utolsó tizenegyest. – Ez egy hatalmas győzelem volt fiatal csapatunk számára, régóta vártunk már erre.”

AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


EURO 2008, NEGYEDDÖNTŐK


Helyszín: Bécs, Ernst-Happel-Stadion
Nézőszám: 53 000
Játékvezető: Herbert Fandel
Asszisztensek: Carsten Kadach, Volker Wezel

A KEZDŐCSAPATOK
SPANYOLORSZÁG OLASZORSZÁG
Iker Casillas Gianluigi Buffon
Sergio Ramos Gianluca Zambrotta
Carles Puyol Christian Panucci
Carlos Marchena Giorgio Chiellini
Joan Capdevila Fabio Grosso
Marcos Senna Alberto Aquilani
Andrés Iniesta Daniele De Rossi
Xavi Hernández Massimo Ambrosini
David Silva Simone Perrotta
Fernando Torres Antonio Cassano
David Villa Luca Toni
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Luis Aragonés Roberto Donadoni
Cserék: Xavi Hernández h. Cesc Fabregas (59.), Andrés Iniesta h. Santiago Cazorla (59.), Fernando Torres h. Daniel Güiza (85.), Simone Perrotta h. Mauro Camoranesi (58.), Alberto Aquilani h. Alessandro Del Piero (108.), Antonio Cassano h. Antonio Di Natale (74.)
Sárga lap: Andrés Iniesta (11.), David Silva (72.), Santiago Cazorla (113.), Massimo Ambrosini (32.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik