Casillas: A Realnak világklasszisokat kell igazolnia a BL-sikerhez

Vágólapra másolva!
2009.04.13. 19:43
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos internetes oldala Iker Casillasszal, a Real Madrid és a spanyol válogatott kapusával készített egy exkluzív interjút, melyben az olvasók tehették fel kérdéseiket. Casillas beszélt többek között a spanyol válogatott világbajnoki esélyeiről, és klubcsapatáról is. Elmondta, a Real Madrid csak akkor szerepelhet jobban a Bajnokok Ligájában, ha jobb játékosokat igazolnak.
Casillas a 2010-es vb-re ugyanúgy fog készülni, mint a korábbi nagy tornákra
Fotó: Action Images (archív)
Casillas a 2010-es vb-re ugyanúgy fog készülni, mint a korábbi nagy tornákra
Casillas a 2010-es vb-re ugyanúgy fog készülni, mint a korábbi nagy tornákra
Fotó: Action Images (archív)
Casillas a 2010-es vb-re ugyanúgy fog készülni, mint a korábbi nagy tornákra

A fifa.com oldal olvasói először a válogatottal kapcsolatban faggatták Iker Casillast. A kapus elmondta, a „vörös fúriák” sikere a nyári Európa-bajnokságon a csapat egységével, illetve a játékosok egyéni kvalitásaival magyarázható.

Ugyanakkor azt nem merte egyértelműen kijelenteni, hogy már a dél-afrikai világbajnokságon érezhetik magukat, holott a spanyol válogatott eddig az összes meccsét megnyerte selejtezőcsoportjában, és hatpontos előnnyel vezet a második helyen álló Bosznia-Hercegovina előtt.

„Szeretném azt mondani, hogy már ott vagyunk Dél-Afrikában, de még nem biztosítottuk be a helyünket. Igaz, a legjobb úton járunk” – válaszolta egy olvasó kérdésére a tőle megszokott higgadtsággal Casillas.

A kapus a spanyol válogatott világbajnoki esélyeit firtató kérdésre is válaszolt.

„Spanyolországot mindig az esélyesek között emlegették, és ez az Eb-siker miatt most még inkább így van, de az én szempontomból semmi sem változott” – fogalmazott Casillas, aki elmondása szerint a 2010-es vb-re is ugyanolyan elszántan fog készülni, mint a korábbiakra.

A Bajnokok Ligájában már legjobb 16 között búcsúzó, a bajnokságban második helyen álló Real Madridról érthetően kritikusabban beszélt Casillas, mint a válogatottról.

„Olyan játékosokat kell a Real Madridhoz hozni, akik képesek felvenni a versenyt azzal a szinttel, amit az európai elit képvisel. A legjobb csapatok igazi sztárjátékosokkal erősítenek, és nekünk is ezt kell tennünk, ha versenyben akarunk maradni” – mondta Casillas.

A kapus hozzátette, természetesen az utánpótlás-nevelést sem szabad elhanyagolni, de ha azonnali eredményeket akarnak elérni, akkor klasszis játékosok szerződtetésére van szükség.

Casillas szavai azért érdekesek, mert azzal a Liverpoollal szemben estek ki a BL idei kiírásában, amely az elmúlt években kevesebbet költött új játékosok igazolására, mint a Real Madrid, ahol hatalmas összegeket költöttek többek között Wesley Sneijder, Pepe, vagy éppen Klaas-Jan Huntelaar szerződtetésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik