EB-HÍREK

Vágólapra másolva!
2008.05.29. 00:41

Del Piero a keretben Del Piero a keretben

OLASZORSZÁG. Az előzetes várakozásnak megfelelően Ricardo Montolivo maradt ki a világbajnoki címvédő Olaszország Eb-keretéből, amelynek Alessandro Del Piero is tagja lett. Roberto Donadoni azonban nem mondott le teljesen a Fiorentina középpályásáról, biztonsági tartalékként számít rá.

Kuhn szűkített

SVÁJC. A házigazda svájci együttes kerete is véglegessé vált. Jacob Kuhn döntése értelmében Mario Eggimann, Steve von Bergen és Thomas Häberli csak nézőként követheti a kontinenstorna küzdelmeit. A Herthát erősítő von Bergen sérülés miatt nem tarthat a csapattal.

Marin kimaradt

NÉMETORSZÁG. Joachim Löw szövetségi kapitány kihirdette az Eb-re utazó végleges, 23 tagú csapatát. Végül a jövő nagy tehetségének tartott Marko Marin, valamint Patrick Helmes és Jermaine Jones került ki az előzetesen megadott bő keretből.

Terim meglepőt húzott

TÖRÖKORSZÁG. Az már korábban kiderült, hogy Fatih Terim nem számít Hakan Sükürre, a végleges keret kihirdetésekor pedig újabb két nagy név, Yildiray Bastürk és Halil Altintop maradt ki; Ibrahim Kas kihagyása kisebb felzúdulást keltett a török szurkolók köreiben.

Garics is az Eb-n

AUSZTRIA. Kialakult a társrendező osztrákok csapata is. Josef Hickersberger az Európa-bajnokságon is számít a szombathelyi születésű, osztrák-magyar kettős állampolgár Garics Györgyre, aki stabil tagja a válogatottnak; a 38 éves Ivica Vastic is ott lesz a kontinenstornán.

Brazil a lengyeleknél

LENGYELORSZÁG. Nem Grzegorz Bronowicki, Radoslaw Majewski és Radoslaw Matusiak kihagyása, hanem a brazil születésű Roger Guerreiro beválogatása jelenti a fő beszédtémát Lengyelországban. A Legia Warszawa középpályása áprilisban kapta meg a lengyel állampolgárságot.

Az Eb-n szereplő válogatottak végleges keretét lapunk június 6-i mellékletében közöljük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik